Geschiedenis:
Didriksons 1913 is een in Nederland relatief onbekend kledingmerk van met name technische outdoorkleding en urban outdoorkleding. Zoals de naam doet vermoeden is het bedrijf gestart in 1913 en wel in Grundsund in Zweden. Julius en Hanna Didrikson begonnen met de productie van kleding voor de lokale visserij. Om het product continu te kunnen verbeteren was het belangrijk om dicht bij de klandizie te zijn en dat kon nergens beter dan in een kustplaats aan de Atlantische oceaan. Gedurende de jaren hebben zich veel mijlpalen voorgedaan zoals de vervanging van geoliede visserskleding voor rubbermaterialen in 1930. De grootste doorbraak vond plaats in 1947 toen de lasapparaat werd uitgevonden. Hiermee konden gestikte naden vervangen worden door gelaste naden wat kleding daadwerkelijk waterdicht maakte. Het eerste polyurethaan werd in 1981 uitgevonden en dat maakte bulkorders voor consumenten mogelijk. Didriksons is nog steeds een marktleider in functionele kleding en de klantenkring omvat jagers, golfers, sporters en sportvissers.

Collectie:
De collectie van Didriksons is overzichtelijk opgedeeld in vier categoriën. De eerste is de storm system lijn welke wind- en waterbestendig is. Binnen het storm system wordt er ook nog weer onderscheid aangebracht tussen de jassen die veel kunnen hebben en de jassen die alles kunnen hebben. De tweede lijn is de breeze system lijn, de naam doet al vermoeden dat dit de windbestendige lijn is. De derde thermal system lijn doet al vermoeden dat dit de thermische lijn is van het geheel. Het move system is de sportlijn welke het lichaam droog, koel en comfortabel moet houden.
Door een selectie uit deze lijnen te combineren is het mogelijk om voor praktisch elk weertype een geschikte outfit samen te stellen. Voor hardlopen op een koele lentedag is kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een broek van het breeze system, een shirt van het move system en een jack van het breeze system. Voor het soort winter die de volgende Elfstedentocht een feit maakt, kan worden gekozen uit onderkleding van het thermal system met bovenkleding van het storm system.
Didriksons vernieuwt de collectie twee keer per jaar. De kwaliteit van alle producten is uitstekend. De kleding is echt gemaakt om gebruikt te worden en zeer slijtagebestendig. De prijs valt alleszins mee voor de kwaliteit. Het is duurder dan merken als Me ru’ maar goedkoper dan merken als The North Face terwijl het op kwaliteit prima The North Face kan concurreren. Het zit echter niet in dezelfde categorie als Haglöfs maar die is dan ook een heel stuk duurder.

Verkrijgbaarheid in Nederland:
Didriksons is in Nederland relatief onbekend en onbekend maakt onbemind. Het is op moment van schrijven eigenlijk met name verkrijgbaar bij outdoorzaken als Bever en Carl Denig en daarnaast golfspeciaalzaken. Deze zaken hebben gewoonlijk een beperkt assortiment op voorraad wat meestal gericht is op hun specifiek doelgroep. Kijk voor actuele informatie ook op de site van Didriksons.

Site:
Didriksons

Comments closed.