Alle grote catwalkshows zijn weer geweest, de schappen bij de kledingwinkels hangen vol en alle trendwachters en fashionvictims hebben hun meningen weer gespuid. Tijd om de balans op te maken en te kijken wat het straatbeeld de komende seizoenen weer gaat bieden.

Kleuren:
De seizoenen waar het licht fletser en vaalwitter van tint wordt, betekenen dat de eeuwige basiskleuren weer in volle hevigheid terugkomen. Was het vorig jaar veel (donker)bruin wat de klok sloeg, dit jaar is zwart immens populair. Het is een makkelijke basiskleur om mee te combineren. Zachtgrijs en bleekroze zijn twee andere tinten die dit jaar veel terugkomen in basisitems.

Het levendige kleurenbeeld dat de lente en zomer al domineerde gaat onverminderd door zij het een beetje aangepast op het seizoen. Felgeel en heloranje ruimen het veld voor karameltinten en mandarijnoranje. Dit seizoen zijn blauw en groen ook populair en dan met name het wat lichter Olympic Blue en smaragdgroen. Opvallend is de populariteit van amethystpaars. Chanel had er een heel decor mee gemaakt en dan is de toon wel gezet.

Looks:
De militaire look blijft populair. Een uitstekende keuze voor iemand die graag zeer utilistisch gekleed gaat. Lange overjassen en stevige laarzen horen erbij. Let echter op met overkill want het kan al snel teveel van het goede zijn.

Barok en rococo waren populair in de zeventiende en achtiende eeuw en komen weer langzaam terug maar dan met name in de details. De look is weelderig en rijk met veel goud en zilvertinten in combinatie met materialen als fluweel. Ga wel voor een goede kwaliteit materialen. Het verschil tussen een goed metalen gesp en een gespoten plastic variant is van mijlenver zichtbaar en het verschil tussen stijlvol en het soort kleding dat bij toneelstukken wordt gebruikt.


Dolce en Gabanna en Valentino met barokke looks.

Leer is ook populair bij de ontwerpers dit seizoen. Het blijft dan niet beperkt tot een leren jas maar enkele modellen zaten van top tot teen in het leer variërend van complete leren jurken tot broek/shirt combinaties. Dit is iets waarvoor zeker geldt dat het beter niet overdreven kan worden. Daarnaast is leer niet altijd even praktisch als kleding vanwege het onderhoud die het vergt en het feit dat het niet in de wasmachine kan. Gelukkig kan het ook beperkt worden tot gewoon een jas of accessoires maar voor degene wat meer fashionforward is, kan het een leuk experiment zijn.

Comments closed.