Bij veel firma’s is de traditionele winterseizoen sale weer begonnen. De laatste producten moeten er nu echt uit om ruimte te maken voor de voorjaarscollectie (welke binnenkort hier langs gaat komen). Dat betekent enorme kortingen en dat is natuurlijk gunstig voor studenten, wij worden immers per definitie geacht armlastig te zijn. Mocht je dus nog wintergerelateerd materie nodig hebben dan is dit het ideale moment om te gaan winkelen. Wachten tot volgend jaar betekent immers de hoofdprijs betalen.

Ben je een liefhebber van technische kleding dan moet Beversport hoog op je verlanglijst staan. Onder meer 40% korting op Me°ru’ kleding en snowboots van Technica. Daarnaast 30% korting op het gehele Kaikkialla assortiment en alle fleece van The North Face, Jack Wolfskin, Mammut en Patagonia. Daarnaast is er ook nog veel korting op andere kleding en reisaccessoires. Ook Perrysport heeft een aantal stevige kortingen zoals 50% korting op een aantal 3in1 shells van The North Face en 2+1 gratis op alle sjaals, mutsen en handschoenen. Daarnaast heeft Perry ook nog behoorlijk wat reguliere sportkleding in de aanbieding.

Bij het reguliere casual assortiment is V&D momenteel interessant. Enorme kortingen op veel huismerk artikelen maar ook op het shop-in-shop assortiment van o.a. Wrangler, Mexx en Springfield. Dit maakt V&D momenteel interessanter om te kijken dan de eigen winkels van deze merken. Op moment van schrijven zijn er ook nog relatief veel maten verkrijgbaar. Liefhebbers van het wat upscale casual segment kunnen momenteel goed terecht bij de Bijenkorf. Veel mooie producten van J.C. Rags, Gaastra, Diesel, Hilfiger Denim, McGregor, Claudia Sträter, Modström, Saint Tropez en Supertrash.

Voor de categorie formal wear en semi-formal wear staat V&D momenteel met stip bovenaan. Er zijn voor de heren veel uitstekende wollen pakken van Liv. Nadeel is wel dat de collectie van dit jaar over het algemeen een beetje vormloos is en dat je bijna alles wat je koopt behoorlijk veel zult moeten laten aanpassen door een kleermaker. Dat neemt niet weg dat als je een pak vindt waar niet al teveel aan hoeft te worden vermaakt, je voor weinig geld leuk kunt slagen. Voor de dames is er keuze uit tal van merken met leuke rokken, jurken en blazers. Denk met name aan Mango, Mexx, Esprit en Yes or No.  Naast V&D timmert WE fashion nu ook al een paar jaar stevig aan de weg. Voor met name formal wear en denim vind ik het ook de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Ook veel van de kleinere lokale shops  hebben uitverkoop met vaak leuke aanbiedingen. Ik heb allicht geen zicht op alle lokale shops in Nederland dus ga zeker ook bij je lokale kledingzaken kijken.

Comments closed.