App: Mr. Nieuws voor juristen
Prijs: Gratis
Ontwikkelaar: Kluwer B.V.
Taal: Nederlands
Versie: 1.1
Ontwikkeld voor: iPhone en iPad
Korte omschrijving: Met Mr. Nieuws ontvangt u al het laatste nieuws direct gratis op uw mobiel

Mr. Magazine is een belangrijk magazine voor juristen en rechtenstudenten, voor zowel studenten als professionals is het mogelijk om een gratis abonnement te krijgen. Het magazine wordt ondersteund door de website waar dagelijks actueel nieuws wordt geplaatst. Daarnaast verkondigen toonaangevende juristen hun mening in weblogs. Ook levert Mr. een wekelijkse nieuwsbrief voor iedereen die op de hoogte wil blijven.

Voor de nieuwssectie is nu ook een app gemaakt. De kwaliteit van de artikelen is precies hetzelfde als in het magazine, goed dus. Artikelen worden door de app niet ingekort, wel zijn bijgesloten afbeeldingen een stuk kleiner wat alleen maar prettig is omdat je databundel daar minder onder lijdt.

Interface:
De opmaak is gelijk aan die van het magazine dus met een rode header en witte tekst en de artikelen in een zwarte schreefloze font. De interface is verder overzichtelijk en werkt intuïtief. De gebruikte symbolen komen overeen met de symbolen zoals worden gebruikt in veel andere apps dus ook hier geen verrassingen.

Beperkte mogelijkheden
De app biedt alleen een overzicht van de meest recente nieuwsartikelen en heeft geen functie om het gehele archief te bekijken zoals dat op de site wel ingebouwd zit.

Op het moment dat een artikel wordt geselecteerd, is er wel de mogelijkheid om de grootte van de tekst aan te passen. Dat is met name een handige functionaliteit voor mensen die niet zo goed kunnen zien.

Het is ook mogelijk om artikelen als favorieten te markeren en om er notities bij te plaatsen. Van met name deze laatste functionaliteit is het nut twijfelachtig, zeker gezien het feit dat er tig betere notitie applicaties zijn voor de iPhone waarvan er veel ook nog synchronisatiemogelijkheden hebben via de cloud.

De mogelijkheid om een artikel te delen via twitter of email is dan wel weer handig. Eén druk op de knop en je kunt een artikel zo doormailen naar een collega. Met name voor professionals die elkaar ergens op willen attenderen is dit een prettige functie.

Advertenties:
De app is gratis maar Kluwer wil er wel graag wat aan verdienen. Er worden dan ook onderaan de app advertenties getoond voor hun producten. Met het scrollen om de artikelen langs te gaan is het makkelijk om toch per ongeluk een advertentie te raken. Je gaat dan onmiddelijk de app uit en naar een site met het desbetreffende product. Dat kan af en toe frustrerend zijn. Gewoon een advertentie onderaan een artikel werkt ook prima, lezers hebben dan alleen minder kans per ongeluk op een advertentie te klikken.

Conclusie:
Mr. is een goed blad en ook hun website bevat altijd veel leuke artikelen. Het ontbreken van een archieffunctie is dan ook echt een gemiste kans. Voorts werkt het navigeren door de positionering van de advertenties soms slecht. Ook de notitiefunctie is ronduit nutteloos.

De mogelijkheid om artikelen te delen via twitter en het tekstformaat aan te passen is wel weer handig. Helaas is dit niet voldoende om op te wegen tegen de nadelen. Als nieuwsapp pur sang functioneert dit niet naar behoren. Frustrerende navigatie en weinig nieuwsartikelen maken dat je deze app beter links kan laten liggen.

Comments closed.