Gisteren is alle informatie geweest over wat je nodig hebt om te gaan mixen. Vandaag een paar heerlijke zomerse cocktailrecepten om te gaan genieten.

Singapore Sling:
Ingrediënten:

 • 3 cl Gin
 • 1,5 cl Kersenlikeur
 • 0,75 cl Cointreau
 • 0,75 cl DOM Bénédictine
 • 12 cl Ananassap
 • 1,5 cl limoensap
 • 1 cl grenadine
 • 1 scheutje Angostura Bitters

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijsklontjes. Goed schudden en uitschenken in een longdrinkglas. Garneren met een ananasschijfje en een cocktailkers.

Mojito
Ingrediënten:

 • 4 cl witte Cubaanse rum
 • 3 cl vers limoensap
 • 6 takjes munt
 • 2 theelepels witte suiker
 • sodawater

Muddle de munt, suiker en limoensap. Giet er een scheutje sodawater bij en vul het glas met verpulverd ijs. Giet de rum erbij en vul het glas vervolgens met sodawater. Garneer met een paar muntblaadjes en schijfje limoen. Serveer met een rietje.

Pina Colada
Ingrediënten:

 • 3 cl witte rum
 • 9 cl Ananassap
 • 3 cl kokosmelk

Vul een glas met ijs. Gooi het ijs uit het glas samen met de ingrediënten in een blender en mix totdat het ijs vergruisd is. Giet alle ingrediënten over in een kelkglas of in een hurricane glas. Garneer met een schijfje ananas en cocktailkersje. Serveer met een rietje.

Nu hebben we drie zomerse cocktails gehad. Er zijn er natuurlijk nog veel meer en voor elk jaargetijde is er wel een leuke te vinden. De site welke alle standaardrecepten bevat is die van de International Bartenders Association (IBA). De IBA site is wel in het Engels. Voor wie liever Nederlandse recepten heeft is de site van cocktailz wel aardig. Niet vreselijk hoogdravend maar met leuke en toegankelijke recepten.

Comments closed.