04. July 2016 · Comments Off on Geared-up: lente-editie deel 2 · Categories: Lente, Wannahaves

Omdat de geared ups altijd lekker populair zijn en er zoveel mooie dingen worden gemaakt, maken wij gewoon een tweede geared up.

Filson MITI Camp stove:
Lente is een heerlijke tijd om te kamperen. Weinig groter genoegens zijn denkbaar dan het samen met je vrienden rond een kampvuur zitten wachten tot het eten klaar is. Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met een degelijke primusbrander of een groot kampvuur bouwen en een ketel erboven hangen waar de heks uit een tekenfilm jaloers op zou zijn maar je kunt ook kiezen voor de gulden middenweg. Wel ouderwets koken op open vuur zonder alle geduvel met het bouwen van een stellage waar je een ketel betrouwbaar op kunt zetten. De Filson MITI kun je plaatsen over een in kwarten gehakte boomstronk. Steek de boomstronk van binnen aan en je heb een vuurplaats die lang genoeg heet blijft om een meergangendiner te koken in de bush-bush. Adviesprijs € 80,-

filson_miti_camp_stove

Suunto Traverse Alpha:
Meestentijds zitten we achter een bureau maar als je zeer sportieve weekenden en vakanties onderneemt, heb je een horloge nodig wat hetzelfde niveau van activiteit aankan. De Suunto Traverse Alpha is ontwikkeld voor jacht, vissport en wandelen. Deze outdoorvriend van Suunto bevat tal van nuttige en unieke functies als een maanstandenkalender, zonsopgang en -ondergangtijden en rode backlight voor gebruik in het donker zodat je nachtzicht niet aangetast raakt. Met behulp van de ingebouwde GPS functie en Suunto’s MovesCount platform kun je later je heroïsche overlevingstochten terugzien. Adviesprijs € 550,-

Suunto-Traverse-Alpha

Chermoula:
Kruid je vlees bij de familiebarbecue dit jaar eens met wat anders dan peper, zout en knofloofsaus. Nederland begint de smaakvolle exotische kruidenmixen van onze mediterrane zuiderburen steeds beter te ontdekken. Koks als Jamie Oliver hebben de kruidenmix Harissa reeds van de nodige bekendheid voorzien maar er zijn nog vele fantastische mogelijkheden. Wil je zelfs die hippe lui uit Amsterdam voorblijven? Neem dan dit jaar Chermoula op in het smakenpalet. Gebruik de mix van komijn en kurkuma, zoete paprika en andere mediterrane kruiden als smaakmaker bij vlees, vis of op gegrilde groenten. Het is ook uitermate geschikt om een heerlijke dipsaus mee te maken met een beetje yoghurt, citroensap en extra vergine olijfolie. Chermoula wordt veel gebruikt in onder meer de Algerijnse, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het is Nederland goed vindbaar bij onder meer de islamitische slager. Kosten over het algemeen rond de € 5,- voor een pot van goede kwaliteit.
henry langdon charmoula

Ray-Ban RB4256:
Een lente-geared up is natuurlijk niet compleet zonder een goede zonnebril. Op het moment van schrijven hebben we in ieder geval heerlijk weer. Wil je een fashion statement maken met je zonnebril? Ken je Ray-Ban Gatsby nog? Dan is dit doorontwikkelde uniseks model met de kenmerkende ronde glazen en grote dubbele neusbrug iets voor jou. Toegegeven dat deze look voor velen onder ietwat te avant-gardistisch zal zijn. Onderscheidend zijn is met een adviesprijs van € 120,- alleszins betaalbaar en voor dat geld ben je verzekerd van de uitstekende kwaliteit lenzen van Ray-Ban zodat je nog lang lol zult hebben van je ogen.

Rayban RB4256

Bodum Pour Over koffiekan:
De Scandinavische designgoden bij Bodum hebben opnieuw een manier gevonden om het maken van de koffie, een vast deel van een goed ochtendritueel, nog genoeglijker te maken. Het bovendeel met een roestvrijstalen gazen filter laat de essentiële oliën door wat bijdraagt aan de smaakt van de koffie. De onderste karaf is gemaakt van mondgeblazen borosilicaat glas en heeft een rubberen strip aan de bovenkant om de handen te beschermen bij het gieten. Verkrijgbaar in maten van 0,5 liter, 1 liter en 1,5 liter voor respectievelijk €30,- € 40,- en € 50,- Verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood of groen.

Bodum_pour_over

Comments closed.