28. November 2015 · Comments Off on Geared up: herfsteditie · Categories: Herfst, Lifestyle

Nieuw seizoen betekent een nieuwe editie van Geared up. Vorige maal plaatsten we deze rubriek in de nieuwsbrief maar dankzij de vele lezersreacties keert Geared up gewoon weer terug op de site. We bedanken dan ook iedereen die de moeite heeft genomen om in de pen te klimmen want uiteindelijk spenderen we veel tijd aan het schrijven van artikelen om jullie te vermaken.

Best Made Co. weerstation:
Barometer meet wat? Om je te helpen het weer goed te begrijpen en omdat het er fantastisch goed uitziet heeft het Best Made Co. uit Brooklyn een ouderwetsch analoog weerstation gemaakt met een verdeling waarop je kunt zien wat goed is en de echte kenner toch precies kan uitlezen wat er gaat gebeuren. Duvel dat trieste digitale weerstation van Kruidvat de deur uit en start met het echte werk. Moet je wel € 200,- aftikken.

The-Weather-Station-Best-Made-Co

humangear GoBites:
Reis je veel en ben je het zat om onderweg te moeten eten met walgelijke plastic wegwerpbestek waar je geen fluit aan hebt? Spaar jezelf en het milieu met de humangear GoBites. Degelijk eetgereedschap voor iedere wereldreiziger inclusief de flesopener functionaliteit die natuurlijk niet mag ontbreken. Het mes snijdt ook echt in tegenstelling tot enkele andere vergelijkbare producten. Beste € 17- die je kunt investeren als je veel reist.

gobites-trio

Longines Heritage Military COSD
Oorspronkelijk werd de COSD uitgegeven aan Britse paratroopers gedurende WO II. Nu is dit bekende uurwerk van Longines terug als de Heritage Military COSD. Deze Zwitserse klassieker heeft een behuizing van 40mm en wordt aangedreven door het eenvoudige en prettige L619.2 mechaniek ook wel bekend als ETA 2892/A2. Simpel doch effectief met 4Hz, 21 juwelen, en een batterij die 42 uur meegaat. Ook zeer vriendelijk voor de portefeuille qua onderhoudskosten. Reken op ongeveer €1400,- tot € 1600,- afhankelijk van de uitvoering.

Longines-Heritage-Military-COSD-

Grovemade brass keyring:
Je draagt sleutels toch niet aan een simpele kleine ring of aan zo’n verschrikkelijke flessenopener waarmee je eruit ziet als een geoefend alcoholist? Upgrade nu naar de Grovemade sleutelhanger waarmee je sleutels subtiel aan je jeans kunt hangen of ze in ieder geval op stijlvolle wijze bij elkaar houden. En die flesopener dan? Geen probleem, natuurlijk kun je hier nog steeds je bier mee openen. Dat alles voor € 50,-

grovemade brass

Campagnolo Big Corkscrew:
Het Italiaanse Campagnolo is bekend bij iedere fietsfan. Minder bekend is dat de oprichter Tullio Campagnolo ook een fantastische oversized kurkentrekker heeft ontworpen. Dit summum van Italiaans design en constructie maakt het openen van een fles goede wijn een ervaring op zich. Het verhaal wil dat Tullio op een goede dag zijn hand bezeerde bij het openen van een fles wijn en daar moest wat aan gebeuren. In een paar minuten tijd stond eerste ontwerp op papier en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot het mechanische meesterwerk wat vandaag de Big Corkscrew is. De kurkentrekker meet 30cm bij 12 cm en weegt 1 kilo wat voor een kurkentrekker enorm veel is. Voor dit stuk geschiedenis tel je maar liefst € 180,- neer maar dan gaat ook iedere fles wijn bijzonder gemakkelijk open dankzij je Italiaanse cavatappi. Voor de goede orde niet alleen een foto van het product maar ook een actiefoto zodat je echt kan waarderen wat een beest van een kurkentrekker dit is.

campagnolo-cavatappi-2

campagnolo_cavatapi

Comments closed.