Reizen en de horizon verbreden is goed voor de mens. Reizen is een ervaring waarvan je tegelijkertijd rijker en armer wordt, kortom reizen is heerlijk of het nu gaat om een kort weekendje weg of een paar maanden zwerven door onherbergzaam gebied. Je moet altijd wel een aantal dingen meenemen en het is belangrijk dat je bagage past bij het soort reis wat je gaat maken. De juiste keus koffer of tas kan je reis maken of breken. Denk eens na over wat je daadwerkelijk meeneemt op reis en op wat voor wijze je bagage op de makkelijkste wijze meekrijgt. Voor de broodnodige inspiratie hieronder wat handige tips.

Korte citytrip/ weekendje weg:
Voor een citytrip of een kort weekendje weg heb je niet veel bagage nodig dus je kunt lekker licht bepakt reizen. Als je met het vliegtuig reist dan is het de moeite waard om te overwegen slechts handbagage mee te nemen en geen ruimbagage in te checken. Dan ben je sneller klaar met het inchecken bij de vlucht en ook zo weer vertrokken van het vliegveld omdat je niet op de bagage hoeft te wachten. Het enige nadeel is dat je geen grote verpakkingen vloeistoffen of dergelijke mee kunt nemen dus houd daar rekening mee bij het samenstellen van de toilettas met dingen als zonnebrand, shampoo etc. Veel merken bieden tegenwoordig handige kleine reisverpakkingen aan met alles wat je nodig hebt. Je kunt dan verder nog overwegen of je bagage wilt met wieltjes zodat je niet hoeft te tillen of dat liever een gewone reistas meeneemt en je kunt ook nog overwegen om hardschalig of stof te kiezen. Hardschalig geeft niet mee dus de inhoud is beter beschermd maar een stoffen tas is weer veel plooibaarder en kun je nog in de kleinste hoekjes proppen. Aan de andere kant heb je zeker weten liever een hardshell als je reist in of naar een gebied waar het bijzonder veel en bijzonder hevig regent.

Bij reizen met de auto maakt het over het algemeen minder uit wat je kiest. Je reist immers van deur tot deur en hebt vaak alle ruimte in de kofferbak om een tas kwijt te kunnen.

Langere reizen:
Als je langer gaat reizen dan moet je over het algemeen meer meenemen. Je ontkomt er dan ook vrijwel niet aan om ruimbagage in te checken als je gaat vliegen en als je met de auto reist zul je rekening moeten houden met maximale formaat wat nog handig in je auto past. Je zult ook goed moeten nadenken over draagmogelijkheden. Het gewicht zal toch op enige manier meemoeten en je zult daarmee rekening moeten houden met wat je op welke wijze zult moeten meedragen en wat daarbij je eigen fysieke grenzen zijn. Een beer van een vent met handen als kolenschoppen en een conditie als een paard draagt misschien gerust zijn loodzware duffel nonchalant op een wandelingetje van een paar kilometer door de stad waar een gemiddeld mens toch eerder zal kiezen voor een rugtas of iets met wielen. Ook hier zul je rekening moeten houden met of je kiest voor hardschalig of gewoon nylon. Let altijd op of er voldoende handvatten voorhanden zijn om het gewicht goed te helpen tillen. Je hebt niets aan een tas die je niet goed vast kan houden.

Je hebt veel verschillende keuzes varierend van grote rugzakken en duffels zoals van Fjällraven en The North Face tot rijdende hutkoffers zoals Rimowa en Samsonite ze maken en alle er tussenin zoals de kruising tussen een weekender en een reistas van Vaude.

De dagtrip:
Het is vaak handig om naast een groot stuk bagage ook een kleinere variant te hebben voor de korte dagtripjes die je vaak maakt als je op reis bent. Als je vliegt met uitsluitend handbagage let er dan op of je het als aparte tas mag inchecken of dat je de kleine tas in de grotere tas zult moeten opbergen. Ook hier is het handig om rekening te houden met je activiteiten, het maakt nogal uit of je voldoende drinken moet meedragen voor een hele dag lopen of uitsluitend een boek en een zonnebril bij je hebt en van terras naar terras verschuift met de zonnestralen mee.

Comments closed.