Herfst is altijd een merkwaardig jaargetijde. Je weet nooit wat het weer precies gaat doen. De start van november was ongewoon warm met temperaturen tussen de 17 en 22 graden waarbij je prima op het terras kon zitten terwijl de bomen kleurden. Het andere uiterste hebben we ook gehad waarbij de temperatuur nauwelijks boven de tien graden uitkwam en de wind en regen striemend waren. Zo mogelijk vervelender zijn die dagen waarbij je in tijd van minuten overgaat van het ene seizoen naar het andere. Bij legallife hebben we om het leven van jullie aangenamer te maken op een rijtje gezet welke accessoires je nodig hebt om je leven zo aangenaam mogelijk te maken zodat je van de herfst optimaal kunt genieten of zo nodig trotseren.

Paraplu:
Bij herfst horen wind en regen. Je wilt natuurlijk niet dat je perfecte coupe wordt verpest door een enorme hoosbui. Daarom moet je zorgen voor een stevige paraplu die ook tegen de Hollandse wind kan. De ANWB heeft goedkope stormbestendig paraplu’s die betaalbaar zijn. De liefhebber gaat voor de originele stormbestendige paraplu van Senz, een origineel stuk Dutch design dat wel redelijk aan de prijs is maar ook onverslagen in prestaties. Let ook even op dat je het juiste formaat paraplu kiest. Groot genoeg om functioneel te zijn maar niet groter dan nodig.

Zonnebril met lichtgetinte glazen:
Ook in de herfst kan ze de zon nog redelijk fel branden maar het licht gaat al veel meer richting de fletse witblauwe kleur die het heeft in de winter en daarnaast is de intensiteit ook niet zo groot als in de zomer. Het is handig om een zonnebril te hebben die aansluit bij het veranderende licht. Je kunt het natuurlijk net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt variƫrend van de uitstekende en budgetvriendelijke brillen van Polaroid tot de prijzige modellen van Maui Jim en designermodellen.

Shawl:
Een lichte shawl is perfect voor wanneer de wind aantrekt. Bewaar de dikke zware wollen sjaals voor als het winter wordt en kies voor een dunne fijngebreide shawl waar je jaren lol van hebt. Materialen als merino zijn licht en zeer warm wat ze zeer geschikt maakt voor een shawl.

Dunne handschoenen:
Soms is het net zo koel dat het prettig is om iets aan te trekken maar net te warm voor echt winterse gevoerde handschoenen. Een paar dunne handschoenen is dan een ideale tussenoplossing. Kies voor de optimale verhouding tussen comfort en stijl gebreide wollen handschoenen, rijhandschoenen met een gehaakte achterzijde of ongevoerde leren handschoenen.

Comments closed.