Jeans zijn en blijven de beste basis voor een stoere en tegelijkertijd stijlvolle look. Ze zijn ontzettend gemakkelijk casual te dragen met gewoon een T-shirt of minder casual te dragen met een blazer. Voor een stoere look draag je jeans met een leren jack en voor een relaxte look met caban.

Op de catwalks en bij het jonge fashionpubliek zijn verwassen jeans met gaten en scheuren superhip. Aan de andere kant draagt het door de wol geverfde professionele modepubliek zoals de journalisten en professionele fotografen met name de de ‘ouderwetse’ relaxte modellen.

Dat zijn ook de jeans die je als de basis voor een goede look zou moeten kiezen. Niet te oud en niet te nieuw, niet te wijd maar ook zeker niet te strak. Voor jeans geldt zoals voor alle broeken dat de pasvorm perfect moet zijn. Jeans zijn gemaakt stug geweven twill en dat is minder vergevingsgezind qua pasvorm dan een gemiddelde trui. Zorg dus gewoon voor de lekkere modellen die goed zitten en kies de rest van de outfit afhankelijk van je gewenste look. Met de keuze van accessoires kun je vervolgens je look of stijl nog verder uitwerken en helemaal afmaken.

Hieronder de broodnodige looks voor inspiratie.

Doe als het doorgewinterde fashionpubliek en ga voor een paar perfecte jeans en combineer er op los met de andere items die je als in de kast hebt hangen. Je zou nog wel eens verrast kunnen zijn door de leuke combinaties die je plotseling tegenkomt.

Comments closed.