Eindelijk is de lente dan weer hier. Er zijn al een paar heerlijke dagen geweest en de zomer staat al klaar dus het kan eigenlijk alleen nog maar beter worden. Zoals ook de afgelopen seizoenen, is er weer een editie van geared up. Allerlei gave dingen waarvan je nooit wist dat je ze nodig had of nooit wist dat je ze niet nodig had.

Braven Mira::
Of je nou houdt van zingen onder douche of graag een muziekje meeneemt voor een eindeloze avond aan zee met vrienden, je loopt altijd tegen hetzelfde probleem aan. De meeste speakers zijn niet echt geschikt voor vochtige omstandigheden of ze klinken zo belabberd slecht dat je ze net zo goed niet mee kunt nemen. De Braven Mira is er om al je problemen op te lossen. Een betaalbare speaker die nog redelijk klinkt ook en zo waterbestendig is dat IPX5 rating is toegekend. Dat betekent allicht niet dat je de speaker onder water moet houden maar een gemiddelde badkamer is geen enkel probleem.

Aan te sturen met bluetooth en er is ook een standaard 3.5mm poortje aanwezig voor apparaten welke niet over bluetooth beschikken. Op een volle batterij gaat de speaker maar liefst 10 uur mee en met de handige haak kan je de Mira gemakkelijk ergens ophangen of neerzetten. Prijzen komen rond de € 100,-

Braven-Mira-Speaker

Jake Phipps shellcasing meubilair:
Als je die IKEA meubels helemaal zat bent, kijk dan eens naar het materiaal van Jake Phipps. Deze Britse meubelontwerper heeft meubilair gemaakt in de stijl van kogelhulzen. Verkrijgbaar als stoel maar ook met uitbreidingssets om er bijvoorbeeld een bijzettafel van te maken. Het koper moet je veel poetsen als je het glimmend wilt houden maar als je dat niet doet krijgen ze na verloop van tijd een prachtig patina. Prijzen vanaf € 300,-

jake-phipps-metallic-shell-stool-

Vikingschip:
Als je van zeilen houdt dan kun je natuurlijk zo’n hypermodern plastic geval kopen dat enorm breekbaar is maar als je echt dé man wilt zijn op de zeilclub en je afzetten tegen al die weke snobs dan kun je nu een authentiek vikingschip laten maken op ouderwetse wijze door de vakmensen van het vikingmuseum in Roskilde. Prijzen en modellen lopen uiteen, een standaard oorlogsmodel kost je ongeveer € 400.000,- Ze leveren ook helmen en bijlen voor als je op plundertocht wilt gaan. Bestel je schip hier.

havhingsten_togtet

Earin draadloze oordoppen
Echt kleine draadloze oordopjes om van muziek te genieten waren tot dusver toekomstmuziek maar de heren van Earin gaan er met een beetje geluk in slagen om echt goede draadloze oordopjes te produceren. Ze worden opgeladen middels een speciale koker waarin ze ook kunnen worden opgeborgen. Een interessant project en zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Als je het ziet zitten kun je nog meedoen met de kickstarter, het doel is inmiddels gehaald.
earin

Mazama camp cup:
Mis je ook die lekkere zware stenen bekers die je vroeger had? De heerlijke geglazuurde, perfect in de hand liggende aardewerken mokken die gewoon zwarte koffie lekker lang warm hield. Gelukkig misten de mensen van Mazama ze ook en dus hebben ze de Camp Cup gemaakt, geïnspireerd op de oude bekers en met modern vakmanschap. Vindbaar voor ongeveer € 70,- voor een set van twee.

Charcoal-splatter-large-mug_grande

Poler Gietijzeren braadpan:
Iedereen heeft een goede braadpan nodig, bij voorkeur van gietijzer. Gietijzer wordt heel gelijkmatig warm waardoor de pan overal even heet is en de pan niet ineens afkoelt of warmer wordt als het gas een beetje hoger of lager wordt gedraaid. Het zijn de perfecte pannen om een biefstuk in de braden of een pannenkoek in te bakken en als je er beetje goed voor zorgt heb er decennialang plezier van. Niet laten vallen want dan breken en niet nat in de vaatwasmachine laten staan want dan gaan ze roesten. De Poler is zo dicht bij perfectie als je kunt komen met een doorsnee van 30cm en een gewicht van 3,5 kilo. Een echte pan voor de echte liefhebber en met slechts € 60,- heel schappelijk geprijsd.

poler-cast-iron-skillet

Our/ Vodka:
Wodka of Vodka heeft een relatief kleine maar trouwe schare fans. De meeste mensen zien wodka als goedkoop spul wat je kunt gebruiken om makkelijke en simpele cocktails mee te maken maar er is ook wodka die heerlijk is om gewoon los te drinken. Our/ Vodka, van origine uit Berlijn, behoort beslist tot de betere categorie en is heerlijk om een klein glaasje van te nippen. Het wordt lokaal geproduceerd en is zo’n succes dat uitbreiding plaatsvindt over heel Europa en zelfs naar een paar locaties in de States. Overal wordt op basis van hetzelfde recept gewerkt maar de ingrediënten worden lokaal ingekocht wat elke lading toch een beetje een authentieke locale feeling geeft.

nqsw-ourberlin02-1304

Comments closed.