Recentelijk een zeer leuke email in de inbox van iemand die zich met EDC (everyday carry) bezighoudt en bewust continu bezig is om de selectie van spullen die hij bij zich draagt te verbeteren. Gevraagd werd of ik zeer regelmatig mijn edc aanpas en of dat met een speciaal doel gebeurt.

Aanpassingen:
Aanpassingen aan mijn edc doe ik niet heel veel noch op structurele basis. Als ik eenmaal iets heb gevonden dat voor mij goed werkt dan zal ik slechts tot aanpassing overgaan op het moment dat het noodzakelijk wordt door veranderende omstandigheden of op het moment dat ik iets tegenkom waarvan ik overtuigd ben dat het beter werkt.

Dat gezegd hebbende, zijn er wel enkele aanpassingen in mijn edc geweest. Deze veranderingen vinden hun oorzaak met name in het feit dat de voorgaande items versleten waren en aan vervanging toe. Bij deze volgt er een overzicht van de aanpassingen welke inmiddels hebben plaatsgevonden.

Smartphone:
Mijn vorige smartphone was een Samsung Galaxy S3 en heeft ongeveer twee jaar naar volle tevredenheid dienst gedaan. Mijn contract liep af en de Galaxy begon toch wat tekenen van ouderdom te vertonen dus het werd tijd om verder te gaan kijken. De Galaxy S5 was op basis van de goede ervaringen met de S3 onmiddellijk een kandidaat maar uiteindelijk de keus gevallen op een HTC One (M8). Beiden zijn topmodellen Android telefoons met vergelijkbare hardware en voldoen ruimschoots aan mijn behoeftes. De aluminium unibody constructie van de One ligt bij mij echter veel beter in de hand en ik vind het design vele malen mooier. De slechte camera is het grootste minpunt maar ik maak zo weinig foto’s met een mobieltje dat het voor mij echt helemaal geen issue is.

OneM8

Wetboeken:
De wetboeken zijn geëlimineerd uit de edc in die zin dat ik ze niet langer bij me heb. Ik heb thuis en op kantoor een wettenbundel met de meest gebruikte wetten. Als ik op andere locaties de wet moet lezen dan maak ik gebruik van een digitale versie via laptop of smartphone.

Laptop:
Net als bij de smartphone begon ook bij de laptop de leeftijd voelbaar te worden. Opstarten ging steeds langer duren, de performance van de accu nam in rap tempo af totdat er permanent een lader nodig was en de harde schijf kraakte en kuchte en kreunde erger dan een zombie uit een slechte horrorfilm.

Eventjes heb ik overwogen om een tablet met toetsenbord te kopen maar uiteindelijk ben ik teveel gehecht aan een scherm van enige omvang. Inmiddels heb ik geen laptop meer nodig die uren zonder stroom kan en veel performance heeft. Ik moet gewoon eventjes snel een documentje kunnen typen, presentatie geven of eventjes iets opzoeken.

De HP 15-d050nd-AMD E1-2100 bleek uiteindelijk een perfecte en vriendelijk geprijsde keuzen. Er staat weinig bloatware op bij aanvang en de paar programma’s die in de weg zitten zijn gemakkelijk te verwijderen. Het is een laptop die in veel opzichten ronduit middelmatig is maar wel een zeer prettig toetsenbord heeft en zelfs een touchscreen. Voor mij dus een perfect laptop voor een absolute bodemprijs.
HP 15-d050nd-AMD E1-2100

Vulpen:
Nog steeds schrijf ik ongelooflijk veel met mijn trouwe Sailor vulpen maar ik wilde ook een vulpen met een wat rijkere inkttoevoer en bredere punt die soepel schrijft en waar ik qua prijs niet van wakker hoef te liggen als er een keer iets mee gebeurt. Mijn keus is een Waterman Hemisphere. Deze doet met name dienst als ik eventjes snel wat aantekeningen moet maken en precisie er wat minder toe doet. De rijke soepele inkttoevoer en bredere punt zorgen er voor dat ik met groffer halen over het papier kan gaan en de pen toch soepel blijft schrijven. De schede is van staal en lekker stevig. Al met al zou ik de Waterman kwalificeren als een uiterlijk onopmerkelijke pen die toch enorm goede kwaliteit levert.

De Sailor is inmiddels de pen die ik thuis gebruik voor het schrijven van zo’n beetje alles variërend van boodschappenlijstjes (ja ik maak boodschappenlijstjes) tot het schrijven van brieven (ja ik schrijf brieven). De Fisher Space Pen heb ik ook nog altijd bij me simpelweg omdat ik er altijd op kan rekenen. Dat werkelijk onverwoestbare exemplaar kan ik gewoon in een broekzak stoppen zonder nadelige gevolgen en schrijft ook in de stromende regen enzovoorts. Ik houd ook nog steeds van het gevoel van de duidelijk klik die de pen produceert. Dit is zomaar zo’n pen die mij weleens zou kunnen overleven zelfs als ik de pen absoluut zou gaan misbruiken.

Tot besluit:
Het zal duidelijk merkbaar zijn dat ik niet volcontinu bezig ben het bijschaven van mijn edc. Ik vervang of verander slechts items als het noodzakelijk is of overduidelijk en voorbij alle twijfel toegevoegde waarde heeft. Ik zal echt niet een hele selectie pennen aanschaffen om te gaan kijken welke beter zijn in het dagelijks gebruik en het besparen van een paar gram is echt niet iets waar ik mij druk over maak.

Desalniettemin sta ik natuurlijk wel open voor goede suggesties van jullie, beste lezers. Denken jullie dingen te missen, een oplossing te hebben voor een probleem waarvan ik niet weet dat ik het eigenlijk heb of zijn er vragen, stuur dan gerust een mailtje via het contactformulier.

Comments closed.