De sneaker heeft al een tijdje niet meer de aandacht gehad die ze verdienen. Onterecht aangezien het merendeel van de mensheid in de zeldzame vrije uren die ons nog resteren op sneakers lopen. Als je zaterdagochtend de kinderen naar het voetbal brengt, na een avond hard feesten wakker wordt op de bank of je wandelt naar de bakker om je croissantje te halen dan is de kans groot dat een paar sneakers aan hebt in plaats van een paar hippe monk-straps of stiletto’s. Oké, voor de feestjes geldt misschien een uitzondering maar dat hangt af van het soort etablissement wat je frequenteert. Anywho, sneakers dus.

Sneakers hebben dit seizoen niet zo heel veel aandacht gekregen maar zijn wel deel van elke fashion line-up. Dit jaar zien we veel felle kleuren die worden toegepast op klassieke ontwerpen en er zijn veel sportinvloeden zichtbaar. Populair zijn de high-tops met materialen die meer textuur geven. We pakken er voor zowel dames als heren een paar invloeden uit.

Dames:

Vans Sk8 Hi Wedge:
Van de altijd coole designers van Vans kunnen we altijd wat leuks verwachten. Ditmaal hebben ze de Sk8-Hi voorzien van een wedge zool en dit gecombineerd met zwart suède en een luipaardprint. Stoer en rockchick chique.

Vans Sk8 Hi wedge

Timberland Fold down Womens:
Altijd koude voeten in de winter? Kijk niet verder dan deze sneakers van Timberland. Neem een snufje inspiratie van de successvolle Timberland gevoerde boots en voeg daar een soepele sneakerzool aan toe en je krijgt de Timberland Fold Downs. Draag ze omgeslagen als met de fleece zijde als contrast als het acceptabel weer is en draag ze hoger en dicht als het kouder wordt.

Women's Timberland Authentics fold down

Converse Jack Purcell Leather Black-Gold:
Gooi je game eens over een andere boeg met deze sneakers die Jack Purcell voor Converse heeft ontworpen. De tong is van dik zwart canvas met een pinstripe design, de zijde van donker leer met gouden veterogen en de voor Purcell kenmerkende toe cap met smiley maakt het geheel af. Sommigen zullen het harde contrast wellicht wat veel van het goed vinden maar het kan heel goed werken bij een donkere outfit.

Wolky Croke:
Wolky heeft lang niet altijd leuke designs in de line-up staan en dat is zonde want ze maken fantastische schoenen met een voetbed wat er goed is voor je voeten en hun schoenen zijn ook nog eens vederlicht. Deze sneakers zijn gemaakt van mat glad Kaiser-leer en vallen op door een witte tussenzool en rode zool.

Wolky Croke

Heren:

Le Coq Sportif Denfert:
Meerdere grijstinten bij elkaar gebruiken kan er of spectaculair of ontzettend saai uit zien. Le Coq Sportif doet het goed en het resultaat is dan ook spectaculair. Zwarte suéde detaillering langs de voorvoet een matgrijs leren schoen en gevilte lichtgrijze contrasten langs de enkel maken dat dit fantastische schoentje overal bij zal passen.

le coq sportif denfert

Nicola Benson high tops:
Ben je meer van de klassieke leren sneakers met ultieme stijl? Dan hoef je echt niet verder te kijken dan de collectie die Nicola Benson heeft ontworpen. Deze sneakers worden geproduceerd in Italië door het wereldberoemde winkeltje Valentina Calzature in Florence. Met de stevige leren colour-on-colour bovenzijde en matte witte zool doen ze terugdenken aan de sneakers van weleer.

nicola benson high top leather sneaker

New Balance U420:
New Balance is met name bekend van de hardloopschoenen maar ze hebben ook een uitgebreide ‘lifestyle’ collectie. De ietwat ongelukkig genaamde U420, het lijkt wel het serienummer van een duikboot, is een gave sneaker met retro uitstraling die doet denken aan de oudere hardloopmodellen van New Balance. Verkrijgbaar in een aantal opvallende kleurstellingen zoals de hieronder getoonde blauwe variant met groen logo en oranje tussenzool boven een witte zool.

new balance

Nike Air Alder:
Nike is één van de grootste en meest invloedrijke merken op sneakergebied. De designers van de 6.0 modellen zijn weer helemaal los gegaan en het resultaat mag er zijn. Een sneaker gebaseerd op de adrenaline het plezier van extreme sports is het resultaat. Een flexibele zool die alleen maar grip, grip en nog eens grip heeft en gevoerde schacht zijn onderscheidende kenmerken. Je hoeft niet eens extreme sports te beoefenen om de strakke kleurstelling van blauw, zwart en goud te kunnen waarderen.

Nike Air Alder

Tot besluit:

Dit is dan het eind alweer van de korte blik op de sneakers die dit seizoen verkrijgbaar en fashionable zijn. Zoals altijd in de wintercollectie zien we veel donkere kleuren. Opvallend is dat ze veel worden gecombineerd met felle kleuren, dat was voorheen in wintercollecties veel minder het geval. Het is wat mij betreft een welkome afwisseling want de wereld is al grijs genoeg. De retro-invloeden zullen naar ik verwacht voorlopig ook nog wel eventjes in het straatbeeld aanwezig blijven.

Gouden tip voor mensen met een krap budget is om nu alvast rond te kijken naar sneakers welke je leuk vindt en dan in de laatste week van januari en de eerste twee weken van februari, als de traditionele winteruitverkoop plaatsvindt, je slag te slaan.

Comments closed.