We hebben nog een aantal dagen heerlijk van een nazomer mogen genieten maar als het weerbericht waar ik nu naar zit te kijken maatgevend is voor de komende maanden, dan komt de herfst er nu toch echt weer aan. Dat betekent dalende temperaturen met koudere nachten, regen, wind maar ook een waterig zonnetje met heerlijke geur van vallende bladeren en eindeloze zondagmiddagen banjerend door het bos en over het strand met vrienden en eventueel een hond. Elk seizoen heeft een eigen charme en ik moedig iedereen aan om altijd het beste er uit te halen. Gewoon omdat legallife daarbij graag ondersteuning biedt, hierbij een update van alle heerlijke gear die je leven tijdens de herfst kan veraangenamen.

Vanwege de grote populariteit van deze artikelen besteden we er nu ook op de site aandacht aan. Dat betekent overigens niet dat de seizoenstips uit de nieuwsbrief gaan verdwijnen. Voor degenen die slechts de site bezoeken en niet geabonneerd zijn op de nieuwsbrief, zijn deze artikelen nieuw. Laat het duidelijk zijn dat er geen duidelijk verband tussen de gekozen gear zit anders dan dat ik het gepast vind voor de herfst. Deze artikelen zijn gewoon voor de leuk en om lezers soms grappige en soms nuttige hebbedingen te laten zien. De boog kan niet altijd gespannen staan en het is soms heerlijk om simpelweg eventjes iets te zien wat de gedachten doet verzetten. Ben je dus op zoek naar diepgravende juridische beschouwingen of relevant nieuws dan kun je hier ophouden met lezen.

Goed, dan nu zonder verdere ommehaal naar waar iedereen voor gekomen is: Geared up, de herfsteditie.

Stormparaplu:
Herst betekent in Nederland dat er altijd ook een aantal dagen zijn met enorme windvlagen en keiharde regen. Je hebt dan nergens meer lol van dan een stormparaplu. Natuurlijk is er maar één echte en dat zijn de stormparaplu’s van Senz: Dutch design versus Dutch weer. Verkrijgbaar in kleine formaten die windvlagen tot 80 km/h het uur kan hebben maar de echte liefhebber gaat natuurlijk meteen voor een wat groter exemplaar die 100 km/h kan incasseren. Check de site voor het meest recente overzicht van de modellen.

paraplu

Knog Beetle fietslampset:
Niets is belangrijker dan goed zichtbaar zijn in het donker omdat er niets vervelender is dan tussen de cardanas van honderden kilo’s rijdend staal te verdwijnen. Je wilt dus lichtjes die goed zichtbaar zijn, het altijd doen en bij voorkeur vandalismebestendig zijn. Knog heeft alles wat je nodig hebt met de siliconen Beetle fietslampjes. Felle ledlampjes zorgen er voor dat je uitstekend zichtbaar bent en je kunt ze eenvoudig aan je stuur, zadelstang of kleding hangen en ze weer verwijderen op het moment dat je op de plaats van bestemming bent gearriveerd. De brandduur is ongeveer 35 volcontinu op basis van twee knoopcelbatterijen. Ze zijn lichtgewicht en zijn gemakkelijk op te bergen in een tas of broekzak en het feit dat je ze mee kunt nemen zorgt er voor dat ze ook niet makkelijk gejat worden.

Knog Beetle fietslampje

Denim jas:
Verplicht in iedere garderobe sinds denim is uitgevonden; een denim jas. De herfst is een wisselvallig seizoen en je kan relatief warme dagen hebben en koude nachten. Het kleden in laagjes is dan gemakkelijk omdat je al naar gelang de temperatuur verandert iets aan of uit kunt trekken. Een denim jas is daar uitstekend voor geschikt en het heeft bovendien ook nog een heerlijke vintage americana uitstraling. Bovendien zijn ze met een beetje zorg vrijwel onverwoestbaar en worden mooier naarmate de tijd verstrijkt. Probeer bijvoorbeeld eens iets van een bordeauxrode chino met een donkergroen overhemd en een denim jas met eventueel een bodywarmer er overheen als het kouder is/wordt. Superstylish, lekker casual, heerlijk nonchalant en warm. Je moet wel altijd enigszins voorzichtig zijn met denim op denim, tenzij je er uitziet als een supermodel geeft het al snel een wat merkwaardige uitstraling.

De standaard waar iedere denim jas naar opkijkt is natuurlijk de iconische truckerjacket van Levi’s. Met een prijs van tussen de € 80,- en € 120,- afhankelijk van model en wassing is het niet bepaald goedkoop maar ze zijn zonder uitzondering goed van kwaliteit en gaan lang mee. Qua kleur zou ik altijd een donkere indigo adviseren, de kleuren slijten vanzelf een beetje naarmate je het meer draagt en over het algemeen past het bij vrijwel alle kleding.

Ian Fleming biografie door Andrew Lycett:
James Bond: wie kent hem niet? Alle vrouwen willen hem en alle mannen willen hem zijn. Zijn bedenker is echter minstens even interessant. Ian Fleming was een Britse aristocraat en inlichtingenofficier en heeft een kort doch vol leven gehad. Andrew Lycett verkent in zijn biografie van Ian Fleming het spannende, dramatische, prachtige en mysterieuze leven van deze man. Goed geschreven en heerlijk voor die loze momenten tijdens de spits of gewoon je leesstoel.

ian_fleming_biografie

Een nieuwe eau de toillette:
Iemands keus voor eau de toillette is zeer persoonlijk. We hebben immers niet allemaal dezelfde huid en vinden niet allemaal hetzelfde lekker. Wat mensen echter wel gemeen hebben is dat we naar zwaardere en aanweziger geuren neigen in de winter dan in de zomer. Wat moet je dan met een seizoen als de herfst dat eigenlijk overal tussenin zit? Een aardige oplossing is kiezen voor een soepele geur met stevige basisnoten die ook overal tussenin zit.

Voor de dames vind ik La Vie de Bohème van Anna Sui een aanrader. De fles alleen al is een klein kunstwerkd dat zeker een centrale plaats op de kaptafel waardig is, met een body van gestileerde gebeeldhouwde rozen op het en een delicate gouden vlinder op deksel. Niet toevallig zijn de ook de bohemièn symbolen voor vrijheid.

De geur zelf is een mix van het bloemige, fruitige en houtachtige, met tonen van Turkse roos, peer en pioenroos. Het resultaat is een unieke en zeer subtiele geur met stevige houtachtige basisnoten.

anna_sui_la_vie_boheme

Voor de heren is mijn tip voor dit seizoen Wonderwoord van Comme des Garçons. Het eigenzinnig, vrolijk, origineel en toepasselijke genaamde Wonderwood beschikt over tonen van vijf echte houtsoorten (waaronder cederhout, sandelhout en agar), twee noten die houtachtige connotaties hebben (vetiver en patchouli) en drie synthetische hout noten. Dit resulteert in een geur die, wel, erg houtachtig is. Net als een groot deel van de Comme geuren, is het een beetje gekke, maar toch ook briljante combinatie.

De fles is prachtig donkergrijs en doet enigzins denken aan een grote gladde kiezelsteen. Ik vind het ontwerp prachtig en enigszins industrieel maar er zijn wel twee dingen die ik hinderlijk vind. Ten eerste is de fles niet doorzichtig waardoor je niet kunt zien hoeveel je nog over hebt. Ten tweede kan de fles niet rechtop staan wat betekent dat deze meer ruimte inneemt en eerder in de weg ligt. Dat is echter ondergeschikt aan het feit dat ik de geur absoluut heerlijk vind.

wonderwood

VG-5000AW voetbal van Molten:
Er is weinig leuker dan met een goed gezelschap een balletje te trappen. In ons klimaat stuit dat echter soms op problemen zoals laten we zeggen en bal die oncontroleerbaar wordt in de regen en vast blijft zitten in de modder. Oplossing voor deze problemen is een voetbal met de nogal wetenschappelijk naam VG-5000AW. Het geheim is de ACENTEC cross-fusion bonding. Dit productieproces zorgt voor een perfect glad, naadloos oppervlak dat modder verhindert zich aan de bal te hechten, waardoor de bal veel gemakkelijker te controleren en te schieten is. Ook behoudt de bal de druk beter dus je hoeft niet altijd een ballenpomp bij je te hebben. Wees even realistisch over het Hollandse klimaat en je zult deze voetbal beslist op waarde kunnen schatten.

molten-voetbal

In The Charcuterie van Taylor Boetticher & Toponia Miller:
Goed en lekker eten is belangrijk in het leven. We hebben het nodig om te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Aangezien eten een herhalend ritueel is, kunnen we het beste er maar van genieten. In die categorie moet In The Charcuterie worden gezien. Wat De Zilveren Lepel is voor de Italiaanse keuken is In The Charcuterie voor de bereiding van vlees. Het boek is alleen al een genot om te lezen; het bevat werkelijk alle geheimen voor het maken van superieure salami’s, confits, pathés en tal van andere vlezige heerlijkheden. Het boek is wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die graag kookt!

In-The-Charcuterie-by-Taylor-Boetticher-and-Toponia-Miller

Spier Estate Signature Pinotage rood 2012:
Als je een heerlijke maaltijd hebt bereid dan hoort daar ook een heerlijke wijn bij. De aanrader voor deze herfst vind ik de rode Pinotage 2012 van Spier uit Stellenbosch in Zuid-Afrika. Deze wijn wordt gekenmerkt door een frisse en elegante smaak die mooi stevig is in de afdronk. Het is geen bijzonder zware of gecompliceerde wijn en zal derhalve bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het is ook een goede rode wijn voor degenen die net starten met het leren drinken van wijn. Een tip is om het te drinken bij gevogelte of geroosterde groenten. Het best van alles is dat deze wijn in de winkel te vinden is voor een prijs van rond de € 6,50 de fles waarmee het je beslist geen rib hoeft te kosten.

Spier-Signature-Pinotage-2011

Salt Optics 2013 C2 Collectie:
Retro is in, retro is gaaf en retro is hip. Overal zie je invloeden van vervlogen tijden, zo ook bij brillen. De huidige styling kun je onderverdelen in grofweg twee hoofdthema’s: vintage geïnspireerd & lelijk. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. Het in Zuid-Californië gevestigde Salt Optics produceert geen van beide types gewoon omdat ze wars zijn van het volgen van trends. De strakke en eenvoudige ontwerpen van hun C2 RX monturen en zonnebrillen onderscheiden zich door hun scherpe, verfijnde styling en hoogwaardige optiek.

Lig je dus in de markt voor een nieuwe (zonne)bril en heeft de huidige mode je niets te bieden, kijk dan eens naar Salt Optics. Hieronder een korte impressie van hun C2 modellen. De bovenste rij bestaat uit reguliere brillen en de onderste rij bestaat uit zonnebrillen. De namen van de specifieke modellen staan eronder genoemd. Let ook vooral op dat er een model Clark is genoemd; Superman anyone?

Fenix E15:
Als de avonden langer worden dan kan het zomaar zijn dat je af en toe behoefte hebt aan een zaklampje. Is dat nou echt zo gek? Tja, we nemen een paraplu als het misschien gaat regenen maar het absoluut zeker dat het elke avond donker wordt. Gebruikte ik nou echt de rechtvaardiging die elke liefhebber van zaklampen hanteert om het altijd bij je hebben van eentje te rechtvaardigen? Ja, ook die vraag kan ik bevestigend beantwoorden.

Het is simpelweg vaak handig om een zaklamp bij je hebben omdat je anders altijd zult zien dat je zonder zit op het moment dat je er eentje nodig hebt. Voor iedereen die ‘s avonds op een slecht verlicht parkeerterrein in de stromende regen staat uit te vogelen waar precies in de parkeermeter de muntjes moeten, is dit waarschijnlijk een herkenbaar tafereel.

Het mooie van het voortschrijden der techniek is dat ook in zaklampland de exemplaren steeds kleiner worden. Neem de Fenix E15; slechts 6 centimeter lang en 2 centimeter breed. Dat past met gemak aan de gemiddelde sleutelbos en ook nog erg licht. Hanteerbaarder dan dit worden ze niet op het moment. Een mogelijk nadeel is wel dat de Fenix een CR123A batterij nodig heeft. Dit type batterijen houdt erg lang hung lading waardoor je gedurende langere tijd op kunt slaan. Het nadeel is dat ze in Nederland relatief lastig verkrijgbaar zijn en relatief duur. Als je een deze zaklamp aanschaft zou ik altijd aanraden om er een oplaadbare CR123A batterij bij aan te schaffen. Die investering heb je er ongelooflijk snel uit.

Wat mij betreft zijn dergelijke kleine lampjes de marginale investering zonder meer waard. ‘s Zomers is nog verdedigbaar dat je er weinig aan hebt maar zeker als je in de herfst en in de winter veel in het donker op pad bent, zijn ze wat mij betreft onmisbaar.

fenix-e15

Samurai keukenmessen:
Vind je koken af en toe een vervelende taak die je graag leuker zou maken? Ben je een enorme fan van Japanse geschiedenis dan wel van Quentin Tarantino’s Kill Bill? Dan zijn de Samurai keukenmessen absoluut geschikt voor jou. De set bevat vier messen: een chefsmes, een broodmes, een groente- en fruitmes en een aardappelschilmesje. Niet bepaald praktisch vanwege de tsuba (een soort pareerstang, het gouden ding dat tussen handvat en schede zit) dat in de weg zit waardoor je de snijrand nooit vlak op de snijplank kunt zetten. Maar oh, wat een hoge wil-ik-hebbenfactor. Onder meer verkrijgbaar via Gizoo

samurai-keukenmes

Tot besluit:
Dat was het al weer voor deze editie. Drop vooral een berichtje over wat jullie, als lezers, er van vinden. Het is de eerste keer dat er een dergelijke uitgebreide variant op de site verschijnt. Als het goed bevalt dan zullen dit soort artikelen vaker verschijnen.

Comments closed.