Het is september de laatste mooie dagen hebben we voorlopig gehad. De temperatuur gaat langzamerhand naar beneden, bomen beginnen hun blaadjes te verliezen en de wind trekt aan. De koude seizoenen zijn weer in aantocht. Naast de geheel eigen charme die herfst en winter hebben kunnen we ook weer uitkijken naar nieuwe collecties op de catwalk en nieuwe trends. Zoals beloofd: deze week de hereneditie

Bordeauxrood:
Bordeauxrood en donkerrood in het algemeen waren populair op de verschillende catwalks in Europa. Vaak zijn de modellen helemaal van top tot teen in deze kleur gekleed maar Prada laat goed zien hoe deze trend praktisch gedragen kan worden bijvoorbeeld door te combineren met een complementerende kleur broek.

bordeaux prada

Grey on grey:
Grijs is altijd een veilige kleur om te dragen. Het past overal bij en misstaat vrijwel niemand. Dit seizoen zien we veel grijs op grijs in verschillende gradaties van heel lichtgrijs via antraciet naar bijna zwart. De kans is groot dat je al grijze kleding in de kast hebt liggen dus het is ontzettend makkelijk om op deze trend in te spelen.

grey on grey bottega veneta
Grey on grey driedelig pak van Bottega Veneta

Varsity jackets:
De Americana Varsity jackets waren vorig jaar al populair en dit jaar komen ze terug. De huidige modellen kenmerken zich door de afwezigheid van letteropdrukken wat ze een stuk minder opzichtig maakt dan de modellen van voorgaand jaar.

varsity jacket oliver spencer
Varsity Jacket van Oliver Spencer

Coltrui:
Ideaal voor de koukleumen onder ons is dat de coltrui ook dit jaar nog populair blijft. We zien ze onder meer onder pakken in plaats van een overhemd en zelfs onder andere truien. Ze staan echter ook perfect onder een getailleerde jas met de kraag een beetje open zoals Hermes laat zien.

coltrui hermes

Supersized ruiten en vierkanten:
Patronen met ruiten en vierkanten zijn ook bij de heren populair in alle mogelijke patronen van tartan tot houndstooth. Het verschil is dat het bij de herencollectie allemaal supersized ruiten zijn in tegenstelling tot de subtiele ruitjes die bij de damescollecties te vinden waren.

supersize vierkant jil sander

Blauw:
Bordeauxrood is wel echt de kleur van het seizoen maar er waren ook opvallend veel blauwtinten aanwezig. Het blijft daarbij niet beperkt tot koningsblauw en marineblauw maar er waren ook veel feller blauwtinten als azuurblauw en cyaan aanwezig.

blauw pak costume national homme
Een blauw pak van Costume National Homme

Stevige schoenen en laarzen:
Nog meer goed nieuws voor de koukleumen; er zijn op catwalks echt massieve zware leren laarzen en schoenen te zien. Verschillende shows hadden wat inspiratie geleend van de poolreizigers. Nou is dit niet meteen een indicatie dat moonboots acceptabel zijn maar je kunt wel op deze trend kapitaliseren door een paar stevige warme leren schoenen aan je rotatie toe te voegen. Overigens werd het stevige schoeisel ook vaak gecombineerd met een pak.

wandelschoen topman design
Zware leren wandelschoenen onder een wit doublebreasted broadcut pak van Topman Design

Tot besluit:
De herencollecties van dit jaar zullen zich met name kenmerken door de aanwezigheid van veel donkerrood en blauwtinten en natuurlijk het grijs op grijs. Daarnaast is opvallend hoe praktisch veel collecties dit seizoen zijn en hoe gemakkelijk het zal zijn om er trendy uit te zien. Vrijwel iedereen zal al donkerblauwe en grijze kleding de kast hebben liggen. Haal er een leuke bordeauxrode trui bij en trek een paar stevige winterschoenen aan en je bent klaar om ultratrendy de straat op te gaan. Daarbij moet je natuurlijk de menselijke maat niet uit het oog verliezen: helemaal van top tot teen grijs gekleed gaan kan nog maar helemaal in het rood of felblauw is al snel een beetje teveel van het goede. De collecties zijn dit seizoen in ieder geval toegankelijk en utilistisch dus doe daar je voordeel mee.

Comments closed.