Tom Tailor is een merk wat in Nederland al vrij lang redelijk bekend is. De populariteit is recentelijk nog wat verder toegenomen door de shop-in-shops van V&D. Tom Tailor staat bekend om goede kleding voor een niet onredelijke prijs en hippe casual designs. Hoogste tijd derhalve om in de reeks merkprofielen eens wat aandacht aan dit mooie merk te besteden.

Geschiedenis:
Tom Tailor heeft een rijke geschiedenis en vierde in 2012 de vijftigste verjaardag. Het verhaal begint toen Uwe Schröder slechts 20 jaar oud was. Een kennis had net een bedrijf overgekocht wat later de Tom Tailor Group zou worden en vroeg of Uwe zin had om te helpen het bedrijf op te bouwen en uit te breiden. Destijds was Uwe werkzaam in de exportwereld en had al vele reizen achter de rug in onder meer Zuid-Amerika en Afrika. Het bleek de ideale gelegenheid om wat met de passie voor mode te gaan doen.

Het begin was de import van badstof uit India, samengepakt in grote balen, die vervolgens werden doorverkocht aan Budnikowsky in Hamburg. De transitie naar mode begon met ondergoed – deels uit interesse en deels omdat veel van kennissen al werkzaam waren in deze branche. Er was toen grote vraag naar kleding. Daarna begon de inkoop van de eerste overhemden in Hongkong en geleidelijk aan werd Tom Tailor een van de grootste importeurs van overhemden in Hamburg.

Van het één kwam het ander en uiteindelijk werd besloten zelf kleding te gaan produceren. Het bedrijf liep goed en groeide uit met verschillende retailers in Duitsland. Tegenwoordig is Tom Tailor een groot internationaal beursgenoteerd bedrijf met meer dan 6100 werknemers en 1300 retailers en e-tailers in 21 landen.

Collectie:
De collectie van Tom Tailor kan worden onderverdeeld in drie verschillende kerncollecties. De kerncollectie is Tom Tailor welke bestaat uit smart-casual kleding voor een publiek met een leeftijd van tussen de 20 en 40 jaar. De Tom Tailor denim collectie is gericht op een jonger publiek met een leeftijd van tussen de 15 en 25 jaar. De nadruk ligt op casual en trendy en de collectie wordt derhalve maar liefst 12 keer per jaar ververst en aangevuld. De jongste telg van de collecties is Tom Tailor Polo Team wat in de markt is gezet als premium collectie met een mix van sportief design, speelse details en de high-end stoffen.

Deze laatste collectie bestaat pas sinds 2012 en zal zich nog moeten bewijzen in een markt waar concurrentie gevoeld wordt van onder andere Fred Perry, LaCoste en aanverwanten. De nadruk ligt ook veel meer dan bij andere Tom Tailor collectie op sport en dan met name, zoals de naam doet vermoeden, op polo. De collectie is veelomvattend heeft ook een hoge prijsdifferentiatie met zowel dure als goedkopere items.

De Tom Tailor denim collectie volgt iedere trend op de voet en is echt gericht op een jong en hip publiek. Items uit deze collectie zijn zonder uitzondering casual van aard. Prijzen van deze collectie zijn over het algemeen heel vriendelijk voor smallere beurzen.

De Tom Tailor collectie is de kerncollectie van Tom Tailor en omvat zowel casual als smart-casual items. Deze collectie is ook overduidelijk gericht op een volwassener publiek dan de Tom Tailor denim collectie met een ruimere keuze aan items als overhemden en blazers. Ook deze collectie is over het algemeen bijzonder vriendelijk geprijsd.

Tom Tailor is een van origine Duits merk en dat komt ook sterk terug in de kleding. De kwaliteit is zonder uitzondering goed waarbij naden stevig zijn en kleuren lang goed blijven. De Duitse wortels zijn ook terug te zijn in de pasvorm. Deze is geschikt voor mensen met een typisch Hollands model. Kun je nooit jeans vinden omdat deze gemaakt lijkt te zijn voor krielkippen? Bij Tom Tailor vind je vrijwel gegarandeerd iets wat wel past. Dat betekent overigens niet dat Tom Tailor gezien moet worden als merk bij uitstek voor mensen met een “maatje meer”. De snit van de kleding is gewoonweg anders net zoals Savile Row en Milaan van elkaar verschillen qua snit. De uitmuntende kwaliteit gecombineerd met de vaak vriendelijke prijsstelling maken Tom Tailor in ieder geval een merk om eens naar te kijken.

Verkrijgbaarheid in Nederland:
Tom Tailor is uitstekend verkrijgbaar in Nederland. De shop-in-shops van V&D hebben vaak een selectie van de populairste artikelen. Tom Tailor heeft ook een Nederlandstalige webshop met snelle bezorging en er kan met iDeal betaald worden. Daarnaast zijn er ook tal van winkels van Tom Tailor zelf in Nederland, deze zijn via de site van Tom Tailor te vinden.

Site:
Tom Tailor Nederland

Comments closed.