06. June 2016 · Comments Off on Wat moet je in de auto hebben? · Categories: Lifestyle

Sommige mensen hebben helemaal niets in de kofferbak van hun auto liggen. Anderen hebben voldoende spullen in hun auto liggen om er minimaal een maand in te kunnen bivakkeren zonder ooit naar buiten te hoeven komen. Ergens tussen die twee uitersten in, is een lijst van voorwerpen die handig zijn om in je auto te hebben zodat je altijd op meest voorkomende problemen voorbereid bent.

 • Reservewiel: Heden vind je bij de meeste auto’s het reservewiel op de optielijst en krijg je in plaats daarvan standaard een busje schuim meegeleverd wat kleine lekken kan dichten. Bewijs jezelf een dienst en bestel dat volledige reservewiel. Als je in de winter langs de kant staat omdat je over een pak spijkers of door glas bent gereden dan gaat een busje schuim je niet redden. Met een fatsoenlijk reservewiel kun je tenminste de rit naar huis afmaken.
 • Een goede krik en wielsleutel: Een band vervangen of repareren wordt lastig zonder een degelijke krik en wielsleutel. Zorg ervoor dat de krik het gewicht van de auto kan dragen en dat je een wielsteutel hebt die op de wielbouten van zowel het reservewiel als die van het reguliere wiel past. Lichtmetalen velgen hebben nog wel eens een afwijkende maat bout.
 • Startkabels: In de winterperiode is de accu het meest falende onderdeel wat er in de auto zit. Zorg dat je startkabels hebt zodat iemand je auto kan starten of zodat je zelf een goede daad kan verrichten. Startkabels die worden geleverd in standaardkits zijn in de regel inferieure draadjes. Zeker stevige diesels hebben een paar behoorlijke startkabels nodig wil je ze kunnen starten. Schaf bij een goede autohandel een goed paar aan en zorg dat je weet hoe ze moeten worden aangesloten.
 • Autohandleiding: Deze moet eigenlijk al in je auto liggen zodat je weet wat je moet doen op het moment dat er iets mis is.
 • Ducttape en WD-40: Soms zitten dingen los die eigenlijk vast moeten zitten en soms zitten dingen vast die eigenlijk los horen te zitten. Met dit dynamische duo kun je beide problemen oplossen.
 • Informatie voor hulpdiensten:Zorg dat je de gegevens van de ANWB of een soortgelijke dienst in je telefoon hebt staan en los op een kaart bij je hebt. Een goede monteur kunnen bereiken is nodig omdat je nu eenmaal niet alles zelf op kunt lossen.
 • EHBO Doos: Pleisters, pillen en andere materie om kleine problemen te behandelen.
 • Zaklamp:Wel eens in het donker iets laten vallen op een parkeerplaats of wat moeten zoeken op vakantie in een kofferbak als het lampje uitvalt? Leg een zaklamp in je auto, er komt altijd een moment dat je dankbaar bent dat je licht in de duisternis hebt.
 • Papieren wegenkaart:Je navigatie heeft stroom nodig en kan uitvallen maar papieren kaarten doen het altijd. Zorg dat je een kaart hebt waar in ieder geval de hoofdwegen van het gebied waar je bent op staan en zorg dat je weet hoe je moet kaartlezen zodat je altijd weer thuis kunt komen.
 • Water en houdbaar eten: Vakantie is heerlijk maar je zult incidenteel vast staan in de file op de Autoroute du Soleil. In een rij blakerend blik ben je blij als je iets te drinken hebt op het moment dat je het nodig hebt want niets is erger dan een gevoel van dorst. Hulpdiensten moeten nog altijd enkele malen per jaar automobilisten te hulp schieten die bevangen raken door de hitte omdat ze te weinig hebben gedronken. Een hapje eten kan ook nooit kwaad; een paar energierepen zijn handig om je precies even over de honger heen te helpen totdat je ergens van de weg af kunt om fatsoenlijk te eten.
 • Gevarendriehoek en reflecterende hesjes:Het is leuk als andere automobilisten zowel jou als je auto kunnen zien op het moment dat je bent stilgevallen op de vluchtstrook. In vrijwel alle Europese landen is het inmiddels verplicht om al deze of een combinatie van deze middelen bij je te hebben.
 • Noodhamer met gordelsnijder:Je mag hopen dat je nooit in een situatie terecht komt waar je alleen nog via de ruiten uit de auto komt zoals wanneer je te water raakt of dat je deur niet meer open kan omdat een asomobilist vol in de zijkant van je auto is geklapt. Desalniettemin zul je als een dergelijk moment zich voordoet zelden blijer zijn dan wanneer je die hamer in je handen voelt. Natuurlijk dien je deze binnen handbereik te monteren. Als het in de kofferbak ligt dan heb je er nog niets aan.
 • Brandblusser:Kleine motorbrandjes kunnen nog steeds ontstaan hoewel de veiligheid van motoren de afgelopen jaren vele malen beter is geworden.
 • IJskrabber:Zorg dat je er eentje in de auto hebt liggen en ook eentje thuis voor als de deuren per ongeluk een keertje vastgevroren zitten. Het kan ook overdag zo koud worden dat je ruiten wederom bevriezen en dan ben je blij als je ze snel schoon kunt maken. Voor het betere werk kun je eventueel ook een fles anti-ijsspray kopen om in de winter mee te nemen. Deze maakt korte metten alles wat op je autoruiten vastgevroren zit.
 • Een zware dikke wollen deken: ‘s-Winters kan het heel koud worden en als je met pech langs de kant staat of stilvalt dan het heel wat comfortabeler zijn als je een deken om kunt slaan.
 • Paraplu:Voor die onverwachte buien die een mooie dag anders kunnen verpesten.
 • Tas:Want je weet nooit wanneer je overvallen wordt door de zin om te winkelen of nog snel even langs de supermarkt moet rijden om boodschappen te halen.

Tot besluit:
Alles bij elkaar lijkt het een hele lange lijst maar welbezien valt dat nog mee. Het merendeel past uitstekend in een kleine plastic afsluitbare Curverkrat netjes bij elkaar in de achterbak. Een krat bier neemt nog meer plaats in. Als je een bijzonder kleine auto zoals een Smart rijdt, is het logisch dat je wellicht wat selectiever pakt maar in vrijwel elke auto kun je dit zonder moeite kwijt. Dat niet alleen maar op het moment dat het nodig is, dan kun je er veel lol van hebben.

Bij ondergetekende liggen autohandleiding, kaarten en zaklamp in het dashboardkastje, is een kleine brandblusser onder de bestuurdersstoel gemonteerd en de noodhamer naast de versnellingsbaktunnel. Het merendeel hoop ik nooit nodig te hebben maar bij het verwisselen van een band midden in de nacht was ik toch blij dat ik goed voorbereid was. Uiteindelijk kostte het geheel maar 20 minuten terwijl wachten op de ANWB zeer waarschijnlijk toch langer had geduurd.

De lente is weer onder ons. Dat betekent tijd voor een nieuwe editie van geared up. Dus zonder ommehaal gaan we nu rechtstreeks over naar alle gave nieuwe dingen die je leven zoveel stijlvoller, leuker of gewoon gekker kunnen maken.

Grovemade Laptopstand van walnoothout:
Ondanks de benaming kan je laptop beter niet op je schoot staan. Je zit oncomfortabel opgevouwen en krijgt een bochel van de vreemde hoek die je nek moet maken om het scherm te zien. Zet je laptop lekker op je bureau in een ergonomisch verantwoorde hoek met deze laptopstand van walnoothout. Er is geen enkel interieur op deze planeet waarin deze stand niet tot zijn recht komt. Adviesprijs € 120,-

grovemade-walnut-desk-collection-laptop-stand-

Fjällräven Duffel No 6:
Ik ga op reis en neem mee… Wie speelde het spelletje vroeger niet als kind? Als ik op reis ga dan neem ik voortaan waarschijnlijk de Duffel No 6 van de bekende outdoor experts van Fjällräven. Deze tas is een kleine bruut met unieke mogelijkheden en is bestand tegen een stootje. Er zijn stevige draaghengsels aanwezig en de gewatteerde schouderbanden zijn aan de bovenzijde op te bergen. Omdat alle banden makkelijk in de tas worden gestoken is het inchecken op de luchthaven nog nooit zo makkelijk geweest. De tas is gemaakt van het bekende G1000 materiaal welke is samengesteld uit polyester en katoen. De onderzijde is gemaakt van 1000D. Het 1000D materiaal zorgt ervoor dat de tas aan de onderzijde waterdicht is. De opvallende lederen details zorgen voor de finishing touch. Prijs € 2050,-

fjallraven duffel no 6

Swenyo Skurniture Bench:
Als je vroeger ook altijd op een skateboard reed en daar nu te oud te stram voor wordt dan heeft Swenyo een heel goed idee voor je oude skateboard: maak er een tafel van. Met de Skurniture Bench set kun je de hardware montage gaten voor de trucks een paar tafelpoten schroeven. Het geheel resulteert in een unieke mix van retro en futuristische uitstraling die ook nog eens functioneel is. Prijs € 90,-

swenyo skurniture bench

Litelok:
In Nederland fietsen we veel en we zijn erg gehecht aan ons stalen ros. Daarom is het belangrijk om je fiets goed vast te zetten. Helaas zijn de goede fietssloten over het algemeen van onhandig zwaar staal gemaakt en bepaald geen pretje om mee te zeulen. Een Kickstarter project genaamd Litelok heeft misschien wel een van de beste ideeën van de afgelopen tijd. Hun fietsslot is gemaakt van kunststof vezels die het geweld van meerdere aanvallen met een kniptang en ijzerzaag kunnen weerstaan. Het project is al volledig gefund maar zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Prijs € 120,-

Litelok-Bicycle

Buster Bulb:
Een kaal peertje aan het plafond is niet altijd mooi tenzij het zo’n oude Edison lamp is. Helaas zijn lampen daarvoor praktisch niet meer te krijgen. De designers van firma Buster + Punch hebben dit grote probleem opgelost met Buster bulb. Ziet er uit als een oude Edison lamp maar het is daadwerkelijk een Led lamp. Prachtig voor elke lamp waarbij het peertje zichtbaar is. De lampen kosten € 50,- en zijn verkrijgbaar in de kleuren warm gold, smoked grey & bright crystal.

BUSTER-_-PUNCH_BUSTER-BULB_plywood-hero

Porsche Design P3135 gouden vulpen:
Een object met een obsceen duur prijskaartje wat alleen is weggelegd voor de allerrijksten der aarde nodig? Wat denk je van deze volledig van goud gemaakte vulpen van Porsche Design. Past perfect bij dat jacht wat ik ook nooit zal hebben. Het prijskaartje is een uitermate schappelijke $ 27.000. Er zijn slechts 11 exemplaren geproduceerd dus wees er snel bij.

solid-gold-pen porsche design

28. November 2015 · Comments Off on Geared up: herfsteditie · Categories: Herfst, Lifestyle

Nieuw seizoen betekent een nieuwe editie van Geared up. Vorige maal plaatsten we deze rubriek in de nieuwsbrief maar dankzij de vele lezersreacties keert Geared up gewoon weer terug op de site. We bedanken dan ook iedereen die de moeite heeft genomen om in de pen te klimmen want uiteindelijk spenderen we veel tijd aan het schrijven van artikelen om jullie te vermaken.

Best Made Co. weerstation:
Barometer meet wat? Om je te helpen het weer goed te begrijpen en omdat het er fantastisch goed uitziet heeft het Best Made Co. uit Brooklyn een ouderwetsch analoog weerstation gemaakt met een verdeling waarop je kunt zien wat goed is en de echte kenner toch precies kan uitlezen wat er gaat gebeuren. Duvel dat trieste digitale weerstation van Kruidvat de deur uit en start met het echte werk. Moet je wel € 200,- aftikken.

The-Weather-Station-Best-Made-Co

humangear GoBites:
Reis je veel en ben je het zat om onderweg te moeten eten met walgelijke plastic wegwerpbestek waar je geen fluit aan hebt? Spaar jezelf en het milieu met de humangear GoBites. Degelijk eetgereedschap voor iedere wereldreiziger inclusief de flesopener functionaliteit die natuurlijk niet mag ontbreken. Het mes snijdt ook echt in tegenstelling tot enkele andere vergelijkbare producten. Beste € 17- die je kunt investeren als je veel reist.

gobites-trio

Longines Heritage Military COSD
Oorspronkelijk werd de COSD uitgegeven aan Britse paratroopers gedurende WO II. Nu is dit bekende uurwerk van Longines terug als de Heritage Military COSD. Deze Zwitserse klassieker heeft een behuizing van 40mm en wordt aangedreven door het eenvoudige en prettige L619.2 mechaniek ook wel bekend als ETA 2892/A2. Simpel doch effectief met 4Hz, 21 juwelen, en een batterij die 42 uur meegaat. Ook zeer vriendelijk voor de portefeuille qua onderhoudskosten. Reken op ongeveer €1400,- tot € 1600,- afhankelijk van de uitvoering.

Longines-Heritage-Military-COSD-

Grovemade brass keyring:
Je draagt sleutels toch niet aan een simpele kleine ring of aan zo’n verschrikkelijke flessenopener waarmee je eruit ziet als een geoefend alcoholist? Upgrade nu naar de Grovemade sleutelhanger waarmee je sleutels subtiel aan je jeans kunt hangen of ze in ieder geval op stijlvolle wijze bij elkaar houden. En die flesopener dan? Geen probleem, natuurlijk kun je hier nog steeds je bier mee openen. Dat alles voor € 50,-

grovemade brass

Campagnolo Big Corkscrew:
Het Italiaanse Campagnolo is bekend bij iedere fietsfan. Minder bekend is dat de oprichter Tullio Campagnolo ook een fantastische oversized kurkentrekker heeft ontworpen. Dit summum van Italiaans design en constructie maakt het openen van een fles goede wijn een ervaring op zich. Het verhaal wil dat Tullio op een goede dag zijn hand bezeerde bij het openen van een fles wijn en daar moest wat aan gebeuren. In een paar minuten tijd stond eerste ontwerp op papier en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot het mechanische meesterwerk wat vandaag de Big Corkscrew is. De kurkentrekker meet 30cm bij 12 cm en weegt 1 kilo wat voor een kurkentrekker enorm veel is. Voor dit stuk geschiedenis tel je maar liefst € 180,- neer maar dan gaat ook iedere fles wijn bijzonder gemakkelijk open dankzij je Italiaanse cavatappi. Voor de goede orde niet alleen een foto van het product maar ook een actiefoto zodat je echt kan waarderen wat een beest van een kurkentrekker dit is.

campagnolo-cavatappi-2

campagnolo_cavatapi

De dagen worden korter en de zon gaat steeds vaker schuil achter wolken. Het weer wordt wisselvalliger en je loopt soms in de regen en soms in perioden van zonneschijn. Kortom de overgang van zomer naar onstuimig herfstweer is in volle gang. Om deze sartoriaal lastige periode te vergemakkelijken volgen hierbij vijf absolute toptips om het transitieseizoen met alle gemak te doorstaan.

1: De buitenlaag moet waterbestendig zijn
Soms is het droog en soms zal het regenen. Zorg voor een jas die een behoorlijke bui kan hebben zodat je droog en comfortabel warm blijft ook als de hemelsluizen even open gaan. Robuuste ‘heritage’ merken en lifestyle merken hebben vrijwel altijd een model en soort jas die past bij je eigen stijl en professionele garderobe. Met een trenchcoat kun je eigenlijk onmogelijk een verkeerde keus maken. Ben je meer voor de actieve levensstijl? Merken als The North Face en Lowe Alpine maken betaalbare shell-jackets in leuke kleuren die gemakkelijk een bui kunnen hebben en die je ook nog in de stad kunt dragen zonder eruit te zien alsof je expeditie naar Mount Everest hebt gemist. Alternatieven kunnen worden gevonden in wax-coats van bijvoorbeeld Barbour of Fjall Raven die zowel casual als formeel uitstekend te dragen zijn.

2: Draag een toplaag
Er zijn van die dagen dat het overdag bijzonder lekker en warm is in de zon maar zodra die achter de horizon verdwijnt, daalt de gevoelstemperatuur richting poolcirkel normen. Zorg dat je niet alleen in een T-shirt, overhemd of blouse de deur uitstapt maar ook een toplaag meeneemt om de temperatuurdaling op te vangen. Er zijn talloze manieren om dit te regelen.

Boven een T-shirt kan altijd een overhemd of voor de dames een blouse. Boven een overhemd of blouse past altijd een colbert of voor de dames een bolero jasje.

3: Boots zijn je vriend:
Er is weinig schoeisel wat zo veelzijdig is als een goede laars. Voor de heren kunnen een paar Chelsea boots net zo gemakkelijk onder een pak worden gedragen als bij jeans met een flanellen overhemd en leren jack voor een stoere uitstraling. Aan de meer casual zijde vinden we stevige worker boots zoals Redwing en Timberland Earthkeepers. Combineer met donkere jeans en ruw gebreide cardigan voor een nonchalante, rauwe en toch verzorgde uistraling.

Dames kunnen opteren voor hogere laarzen van bijvoorbeeld Nordstrom onder een mantelpak of een paar leren enkellaarsjes zoals ASOS veel maakt die zowel formeel als casual uitstekend te dragen zijn.

4: Meerdere dunne lagen is beter dan één dikke laag
Je weet dat je midden in een Nederlandse herfst zit wanneer het ene moment ijskoud is en het volgende moment smorend heet.

De sleutel tot te snel af zijn van de plotselinge temperatuurwisselingen is je outfit zo flexibel mogelijk te maken, bestaande uit meerdere, lichtgewicht lagen die in een oogwenk aan of uit te trekken zijn.

Belangrijk is dat elk van deze stukken op zichzelf als de toplaag gebruikt kan worden en vervaardigd is uit natuurlijke, ademende materialen, zoals katoen of wol. Deze materialen zijn vele malen geschikter voor het regelen van temperatuur dan kunststoffen waarbij overigens wel een uitzondering moet worden gemaakt ten opzichte van technische outdoormaterialen.

5: Neem een praktische tas mee
Een opvallende en praktische tas kan je look helemaal afmaken. Daarnaast moet je ruimte hebben om je jas op te bergen op het moment dat je deze eventjes niet nodig hebt.

En je moet ergens je paraplu, haarproducten, sleutels en alle andere dingen kwijt die je dagelijks bij je draagt. Dus kies voor een tas met voldoende vakken om je spullen ordelijk op te bergen.

Tot besluit:
De herfst kan als tussenseizoen alle kanten op schieten. Het kan mooi weer zijn en een heerlijke nazomer opleveren of het kan verschrikkelijk weer zijn met lokale overstromingen en hagelstenen zo groot als eieren. In alle gevallen wil je er goed uitzien en voorbereid zijn op zowel het beste als het slechtste wat het seizoen heeft te bieden. Sta eens stil bij wat je aan wilt trekken en of het past bij wat je tegemoet kunt zien op een dag. Je zult merken dat je zonder problemen van zowel zon als regen kunt genieten.

Het is eindelijk zomer in Nederland. Alhoewel, in Nederland weet je het eigenlijk nooit zeker wat het weer gaat doen. Des te meer reden dus om goed voorbereid te zijn. Op wat voor manier kun je nou beter voorbereid zijn op mooi weer dan met een paar nieuwe hippe schoenen? De leukste betaalbare exemplaren van dit seizoen lichten we eruit.

Tamaris Pump Taupe
Deze lente is taupe een veelgeziene kleur op de catwalks. Taupe is een kleur die gemakkelijke te mixen en matchen is met andere kleuren in de garderobe en daarom een handige basiskleur is. Deze pumps van Tamaris met een suède textuur kunnen dan ook bij vrijwel elke zakelijke outfit gedragen worden.

tamaris-pump-taupe

S. Oliver Haksandaal:
Zeker bij mooi weer kan het prettig zijn om iets te dragen wat lichter en luchtiger is dan een pump. Het probleem met veel sandalen is echter dat ze bijzonder onflatteus zijn of absoluut niet aan de voet blijven zitten. Met deze haksandaal van S. Oliver zal dat probleem zich niet snel voordoen. In stemmig zwart zijn deze sandalen net zo goed te dragen op de boulevard in Frankrijk als zakelijk in de boardroom voor die belangrijke presentatie.

s-oliver-sandaal-zwart_1500x1500_51416.png

Ecco Sneakers blauw:
De boog kan niet altijd gespannen staan en soms is het een lekker lui weekend dat je gewoon even snel naar de bakker wil lopen. Dat ga je dan natuurlijk niet doen op een paar hakken maar op een paar schoenen die heerlijk en comfortabel in staat stellen om snel even de boodschappen te doen terwijl je er toch nog fantastisch uit ziet. Met deze opvallende blauwe sneakers van Ecco met contrasterende oranje zool is dat allemaal mogelijk.

ecco-sneaker-blauw_1500x1500_50696.png

Cellini Enkellaarsje cognac:
Precies op de grens van casual en zakelijk zitten deze cognac enkellaarsjes van Cellini. Laag, comfortabel en met een subtiele hak, deze zijn ideaal voor de smart casual friday en cognac is altijd een goede kleur.

cellini-korte-laars-cognac_1500x1500_47533.png

Linea Zeta ballerina:
Linea Zeta is een merk dat betaalbare schoenen maakt met een unieke en luxe uitstraling. Een hun meest opvallende creaties dit jaar is deze ballerina uitgevoerd in roze met een subtiele florale print erop. Deze schoenen lopen niet alleen fantastisch maar zijn ook ideaal als een statement piece voor de rest van je outfit.

linea-zeta-instapper-taupe_1500x1500_48790.png