Deze week zijn de zomerseizoen sales weer volop begonnen. Grote stickers met kortingspercentages die de moeite waard zijn sieren het raam van menig winkel. Voor de studenten betekent dat weer dat de garderobe verder uitgebreid kan worden.

In de categorie technische kleding is Beversport altijd een aanrader maar dit jaar nog meer dan anders. Beversport bestaat namelijk 35 jaar en heeft in dat verband allerlei acties. Dit geldt overigens niet alleen voor de kleding maar ook voor allerlei kampeer- en reisbenodigdheden.

Perrysport heeft momenteel enorme kortingen op een aantal populaire en goede modellen hardloopschoenen. Het gaat hierbij om echt topsegment schoenen van Nike (Lunareclipse en Lunarglide) Saucony (Ride 3 en Trimph 9) en Asics (Gel Cumulus 13) waarbij de korting kan oplopen tot € 50,- Voort is er veel korting op sportieve casual kleding alsmede de echte technische kleding van merken als Helly Hansen. Wie op dat vlak nog wat nodig heeft moet zeker eventjes op hun vernieuwde site kijken onder het kopje sale.

In het casual gedeelte was V&D altijd een terugkomer maar die heeft nu weinig te bieden. V&D gaat steeds meer over naar een Shop in Shop concept en heeft weinig eigen dingen meer die je niet beter elders kunt halen. De aanbiedingsprijzen vallen daarbij momenteel ronduit tegen.

C&A is wel meer dan de moeite waard. De kleding is daar nu ronduit spotgoedkoop te noemen. Voor een € 3,- tot € 5,- is een T-shirt van goede kwaliteit verkrijgbaar al dan niet met mooie prints. De collectie van C & A is dit jaar qua kleuren wel iets bonter dan vorige jaren maar nog steeds niet schreeuwerig qua design zoals bij Coolcat. Dat maakt het dit jaar toch wel tot één van mijn favorieten.

H&M is ook goed bezig. De kortingspercentages zijn 25% tot ongeveer 40% niet gigantisch maar de producten zijn al niet duur om mee te beginnen. Ook hier geldt dat de collectie wel kleurrijk maar is toch ook weer niet zo erg dat het meteen een blijvende impressie op het netvlies schroeit. Voor de dames is de collectie hier aanzienlijk uitgebreider dan voor de heren. Gewoonlijk zijn items snel niet meer verkrijgbaar als de uitverkoop start bij H&M dus wacht niet te lang.

In de categorie formal en semi-formal wear is C&A ook flink aan de weg aan het timmeren. Voor de heren zijn er pakken van Frans Molenaar verkrijgbaar met leuke kortingen en voor de dames zijn er talloze jurken verkrijgbaar.

Voor wie C&A toch nog iets gewoontjes vind, heeft de Bijenkorf voor met name dames leuke kortingen op leuke artikelen in de presale. Een aanzienlijk gedeelte van het assortiment bestaat uit blazers en linnen broeken. Voor de heren is Suitable de moeite waard om te bekijken. Er zijn forse kortingen op Dockers khakis en overhemden en sweaters van onder meer VanOrange, McGregor en NZA.

Bij veel firma’s is de traditionele winterseizoen sale weer begonnen. De laatste producten moeten er nu echt uit om ruimte te maken voor de voorjaarscollectie (welke binnenkort hier langs gaat komen). Dat betekent enorme kortingen en dat is natuurlijk gunstig voor studenten, wij worden immers per definitie geacht armlastig te zijn. Mocht je dus nog wintergerelateerd materie nodig hebben dan is dit het ideale moment om te gaan winkelen. Wachten tot volgend jaar betekent immers de hoofdprijs betalen.

Ben je een liefhebber van technische kleding dan moet Beversport hoog op je verlanglijst staan. Onder meer 40% korting op Me°ru’ kleding en snowboots van Technica. Daarnaast 30% korting op het gehele Kaikkialla assortiment en alle fleece van The North Face, Jack Wolfskin, Mammut en Patagonia. Daarnaast is er ook nog veel korting op andere kleding en reisaccessoires. Ook Perrysport heeft een aantal stevige kortingen zoals 50% korting op een aantal 3in1 shells van The North Face en 2+1 gratis op alle sjaals, mutsen en handschoenen. Daarnaast heeft Perry ook nog behoorlijk wat reguliere sportkleding in de aanbieding.

Bij het reguliere casual assortiment is V&D momenteel interessant. Enorme kortingen op veel huismerk artikelen maar ook op het shop-in-shop assortiment van o.a. Wrangler, Mexx en Springfield. Dit maakt V&D momenteel interessanter om te kijken dan de eigen winkels van deze merken. Op moment van schrijven zijn er ook nog relatief veel maten verkrijgbaar. Liefhebbers van het wat upscale casual segment kunnen momenteel goed terecht bij de Bijenkorf. Veel mooie producten van J.C. Rags, Gaastra, Diesel, Hilfiger Denim, McGregor, Claudia Sträter, Modström, Saint Tropez en Supertrash.

Voor de categorie formal wear en semi-formal wear staat V&D momenteel met stip bovenaan. Er zijn voor de heren veel uitstekende wollen pakken van Liv. Nadeel is wel dat de collectie van dit jaar over het algemeen een beetje vormloos is en dat je bijna alles wat je koopt behoorlijk veel zult moeten laten aanpassen door een kleermaker. Dat neemt niet weg dat als je een pak vindt waar niet al teveel aan hoeft te worden vermaakt, je voor weinig geld leuk kunt slagen. Voor de dames is er keuze uit tal van merken met leuke rokken, jurken en blazers. Denk met name aan Mango, Mexx, Esprit en Yes or No.  Naast V&D timmert WE fashion nu ook al een paar jaar stevig aan de weg. Voor met name formal wear en denim vind ik het ook de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Ook veel van de kleinere lokale shops  hebben uitverkoop met vaak leuke aanbiedingen. Ik heb allicht geen zicht op alle lokale shops in Nederland dus ga zeker ook bij je lokale kledingzaken kijken.