De zomer is weer voorbij en dat betekent dat nu weer allerlei gave nieuwe producten geïntroduceerd worden. Jawel, het is weer tijd voor een nieuwe editie van Geared-Up voor al je lifestyle inspiratie als de dagen korten en duisterder worden.

Pelican ProGear Elite Luggage:
Als je veel reist dan heb je goede bagage nodig. Als je veel reist in slecht weer en naar verre bestemmingen dan heb je een koffer nodig die net zo hard en veelzijdig is als jij bent. De Pelican ProGear Elite Luggage koffers kunnen zelfs de mishandeling van ‘s werelds meest brute luchthavenpersoneel weerstaan. Door het gebruik van O-ringen en een grote hoeveelheid klemmen is de koffer waterbestendig en weet je zeker dat dicht ook echt dicht is. De koffers zijn impactbestendig en nog licht. De sloten hebben een TSA-goedkeuring zodat alleen jij en je favoriete douanier bij je bagage kunnen. Dankzij drie handvatten is er altijd een mogelijkheid om de koffer stevig bij de hand te nemen. Ten slotte zijn ze ook eens verrassend licht zodat niet de helft van het maximaal toegestane gewicht bestaat uit de koffer zelf. Verkrijgbaar in drie maten zodat er voor iedere reiziger van dagtripper tot globetrotter een geschikte keus is. Via Pelican

3_sizes

VSSL Shelter
Wellicht besluit je dat de volgende reis survivallen wordt in de wildernis van Alaska. Je wilt dan wel goed voorbereid zijn op eventualiteiten zoals ergens stranden in het midden van nergens. VSSL heeft een compacte noodschuilplaats gemaakt voor iedereen die in onherbergzaam gebied reist. Deze noodschuilplaats beschermt de gestrande reiziger tegen wind, koude, regen en andere onaangename elementen en kan daarmee een levensreddend onderdeel zijn. De noodschuilplaats wordt geleverd in een uitermate compacte aluminium tube welke ook eens dubbel dienst doet als noodzaklamp. Via VSSL

VSSL-Shelter

Doe-het-zelf sake:
Misschien ben je al een hobbybrouwer van bier of heb je de volkstuin in een miniatuurwijngoed veranderd en ben je op zoek naar de volgende uitdaging of wellicht heb je gewoon een nieuwe hobby nodig voor de herfst. Met deze kit van Uncommon Goods kun je zelf sake maken. Deze heerlijke Japanse drank is een allemansvriendje en past perfect bij een heerlijke stoofschotel van wild zwijn en paddestoelen. Via Uncommon Goods

sake kit

Leatherman by the numbers:
Een goede kleine multitool die je makkelijk mee kunt nemen, komt in het dagelijks leven altijd van pas. Of je nou snel eventjes een schroefje van je fiets vast moet draaien, de verpakking openen van een pakketje wat je net hebt ontvangen of gewoon een onwillig blik knakworst moet openen tijdens het kamperen: een goede multitool is onmisbaar. Natuurlijk wil je zeker niet altijd een paar pond staal mee moeten zeulen en kun je een grote multitool soms maar lastig kwijt. Voor de mensen die een kleine multitool zoeken die compact en licht genoeg is om aan de sleutelbos mee te nemen heeft Leatherman 10 kleine multitools ontworpen die bijzonder toepasselijk By the Numbers worden genoemd. Deze multitools gemaakt van roestvrijstaal en hebben een combinatie van schroevendraaier, breekijzer en moersleutel. Je kunt kiezen uit één van de verschillende varianten afhankelijk van wat je nodig hebt. Ongeacht wat je baan en hobby ook zijn, er zit altijd een geschikt model tussen.

Leatherman-By-the-Numbers-

Spreadthat botermes:
Houd je ook van roomboter maar vind je het vervelend om ‘s ochtends je brood te moeten plamuren met keiharde boter? Er zijn verschillende oplossingen denkbaar. Je kunt de boter uit de koelkast laten en evolueren tot een botulismekweek maar de boter is tenminste wel zacht. Je kunt een mes verhitten boven het gasfornuis wat precies genoeg is om de eerste centimeters boter compleet te smelten waarna je weer vrolijk verder moet plamuren. Je kunt natuurlijk ook een botermes van Spreadthat kopen. Deze botermessen van titanium worden precies warm genoeg om boter goed te kunnen smeren middels de warmte van je eigen hand. Je hebt dus geen batterijen of gekke trucs nodig. Daarnaast zijn deze botermessen ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken en zien ze er fantastisch uit. Niet voor niets heeft dit product dit jaar een iF design award gewonnen.

400158_gixia_buttermesser-spreadthat-rot_0001artikel-unten_js

Na de aangekondigde pauze van al weer bijna twee maanden zijn we weer terug. Achter de schermen is de afgelopen twee maanden hard gewerkt om de back-end en de informatievoorziening te professionaliseren. Inmiddels is de hosting volledig ondergebracht bij één partij waardoor de site stukken sneller laadt en vele malen stabieler is. Met name voor de mobiele gebruikers gaat dit een belangrijke verbetering van de gebruikerservaring opleveren.

Ook is er een gigantische opruiming geweest aan de code-database waardoor we inmiddels weer bijna volledig op een standaard-installatie van WordPress draaien. WordPress is overigens het geweldige gratis content management systeem wat al deze juridische en lifestyle heerlijkheid mogelijk maakt. Het doel van de grote schoonmaak is dat we voortaan gemakkelijker en soepeler onderhoud kunnen plegen zonder dat we langere tijd uit de lucht hoeven te zijn. Ook is de integratie met de nieuwsbrief verbeterd waardoor we minder tijd kwijt zijn aan lay-out en verzenden en dus meer tijd kunnen besteden aan het schrijven van de leukste artikelen.

Aan de voorzijde is weinig veranderd. Legallife is nog steeds hetzelfde licht cynische blog dat het altijd is geweest met hetzelfde vertrouwde uiterlijk. Vanaf woensdag aanstaande verschijnen nieuwe artikelen.

We danken al onze trouwe lezers hartelijk voor het geduld en wensen jullie veel leesplezier!

Lieve lezers, we hebben er al bijna wederom een jaar op zitten. De tentamenperiodes komen al weer rap naderbij maar voor die tijd gaat iedereen hopelijk heerlijk genieten van copieuze hoeveelheden voedsel bij het licht van een kerstboom. Vergeet niet oma haar advocaatje te geven en opa zijn jenevertje. Zet de kerstboom lekker aan warm het gourmetstel of de kaasfondue op en maak er mooie feestdagen van.

Maandag 4 november is legallife.nl verminderd bereikbaar in verband met onderhoud. Vanwege de omvang van de werkzaamheden zullen er dan geen artikelen worden gepubliceerd. Tot de verbeteringen behoort onder meer krachtiger zoekmachine die zoekresultaten rangschikt op basis van hoe goed ze matchen met de zoekopdracht in plaats van alleen maar gesorteerd op datum. Ook wordt het e-mail formulier sneller.

Excuses voor het ongemak.

Het moge bekend geacht worden dat ik medebloggers, vakidioten en kennisverbreders een warm hart toedraag ook als de publicaties slechts zijdelings of zelfs helemaal geen juridische relevantie hebben. Voor die categorie hebben we naast de juridische links aan de rechterzijde de categorie leuke links. Deze is bestemd voor links naar blogs welke ik om één of andere reden fantastisch, leuk of interessant vind. Het is voor iedereen goed om de horizon iets over het eigen vakgebied heen te verbreden dus wees niet verlegen en klik eens op één van die links. Je krijgt een korte beschrijving te zien als je als je de muiscursor er boven houdt.

Vandaag is de linkselectie uitgebreid met een link naar de blog van Anna Visser. Zij is startend literair vertaalster en volgt te dien einde momenteel een opleiding aan de VertalersVakschool in Amsterdam. De behandelde teksten en onderwerpen lopen, net zoals hier, breed uiteen.

Lang verhaal kort gemaakt; klikken op die link, gewoon omdat het kan en je meer wilt weten.